Проф. Легкоступ продължава битката за кмет на Велико Търново с ВМРО

Бившият ректор на ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий" проф. Пламен Легкоступ продължава битката за кметския пост в старата столица с подкрепата на ВМРО.

Това стана ясно след като от Общинска организация на ВМРО - Българско национално движение публично декларира, че застава категорично зад кандидатурата на проф. Пламен Легкоступ като един от основните претенденти за градоначалник в предстоящите местни избори. Разпространената до медиите декларация на организацията е във връзка с изказвания в медиите на съпредседателя на Патриотичния фронт и лидер на НФСБ Валери Симеонов, че не подкрепя кметската кандидатура на бившия ректор.

"Ние сме дълбоко убедени, че с подкрепата на великотърновските избиратели ще постигнем крайния успех в кампанията, за да върнем Велико Търново на картата на Европа", пише в посланието на воеводите.

Те заявяват още, че ВМРО в старата столица изразява своята изненада от изказаните резерви към проф. Легкоступ и се надява, че Коалиционният съвет ще вземе правилното решение за издигането на една силна и печеливша кандидатура във Велико Търново.

"Патриотите от ВМРО като наследници на възрожденския национализъм и носители на съвременния патриотизъм, ще продължат своята политика за обединение на всички честни, почтенни и способни българи, и търсейки съгласие са готови за решителна битка за благоденствието на Велико Търново и Майка България", посочва председателят на ВМРО - Велико Търново Николай Цонев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони