Kaufland открива десети хипермаркет в град София

На 03 Септември 2015 г. Kaufland открива новия десети подред хипермаркет в град София на ул. „Проф. Д-р Иван Странски" № 20 в Студентски град, съобщават от фирмата.

Новият 54-ти поред хипермаркет Kaufland в България и десети за град София, разполага с просторна търговска площ от над 3 200 кв.м. На територията му са разположени 226 паркоместа, като две от тях са предвидени за майки с деца, а други седем за инвалиди.

С откриването на новия хипермаркет в града, Kaufland България създава над 200 нови работни места.

В него ще се продават над 20 000 артикула, от които над 12 000 български стоки от над 850 български доставчика, както и артикули на силната собствената марка на Kaufland K-Classic.

Kaufland е една от най-зелените компании в България, многократно награждавана за приноса си в опазването на околната среда. И този филиал на Kaufland е изграден по изключително съвременна технология – той ще се отоплява изцяло без използването на фосилни горива. Снабден е със специална система, посредством която отделената топлина от хладилните витрини ще се използва за отопление на хипермаркета. Така, наличната топлина се усвоява изцяло, без да е необходимо използване на други ресурси, а това намалява значително използването на допълнителна отоплителна енергия, редуцира използването на ток и намалява многократно освобождаването на вредни емисии в околната среда.

По повод откриването на новия хипермаркет в София Kaufland изгради детска площадка с площ от 170 кв. м. с комбинирани съоръжения за деца на различна възраст от 3 до 12 години. Площадката ще се стопанисва изцяло от фирмата.

Kaufland България организирана игра, която се провежда на територията на всички хипермаркети в град София. В нея всеки посетител има възможност да спечели голямата награда Ауди А3, 10 награди по 1 000 лв (под формата на ваучери за пазаруване) и още много други. Участието в играта не е обвързано с покупка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес