Депутати пред “Труд”: Конфликт на интереси прозира в скандала с НЗОК

Александър Вучич: Сърбия върви по европейския път, но ще продължи да изгражда добри отношения с Русия

Жители на Брегово протестират срещу преминаването на камиони с опасен товар

Стачка в “Ер Франс”, отменени са половината полети на далечни разстояния

44 души загинаха, след като автобус падна в 200-метрова пропаст в Перу

Над 20 са последващите трусове след земетресението в Пловдивско Усетено е най-много в Пловдив, Първомай и Пазарджик, но също в София и Благоевград

Взривно устройство е хрърлено пред американското посолство в Черна гора, извършителят се е самоубил

Протести на ученици в САЩ за повече контрол над продажбата на оръжия

Земетресение от 4,8 по Рихтер край Асеновград тази нощ

Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Веселин Маринов прави конкурс за млади певци “Полските щурчета”

Веселин Маринов организира конкурс за млади певци в родния си град Полски Тръмбеш. Идеята, цялостната концепция и името на феста “Полските щурчета” са изцяло на известния изпълнител. За проявата той е вложил лични средства за изработката на логото на фестивала. Заявилите участие 63 деца от певчески школи от цялата страна пък ще се изязяват на огромна сцена със специални декори, която е предоставена безвъзмезно от певеца.

Първият национален конкурс под патронажа на Веселин Маринов ще бъде на 4, 5 и 6 септември. С тази инициатива той прави подарък на града за традиционният му празник- 8 септември. Съорганизатори на проявата са Община Полски Тръмбеш, сдружение “Полските щурчета” и Народно читалище “Отец Паисий 1905”.

“Състезанието има за цел участниците в него да представят своя талант, култура, традиции. В конкурса могат да вземат участие деца, младежи и девойки до 18 г, разпределени в четири възрастови групи. Соловите изпълнения и вокалните групи ще представят по две песни, едната от които задължително трябва да е на български език”, обясни Веселин Маринов.

Той уточни, че намеренията са фестивалът да стане ежегоден и за целта с управата на Община Полски Тръмбеш и на местното читалище е регистрирал Сдружение със същото наименование. За председател на журито той е поканил Мими Иванова, а за членове-Развигор Попов, Красимир Гюлмезов, Светослав Лобошки и Пламен Велинов.

Програмата на конкурса предвижда рецитали на популярни български изпълнители като Михаела Филипова, Графа, Рафи и певческата формация “Нова музика” от Горна Оряховица с ръководител Аделина Колева. Ще има и галаконцерт на наградените. Журито ще определи “Гранпри”, първа, втора и трета награда за всяка възрастова група. Първенците ще получат специално изработени от месинг статуетки с вградена в тях емблемата на феста, грамоти и по 400 лв.

Големите награди ще бъдат връчени от известни личности като драматурга Христо Бойчев и художничката Лариса Илиева, които са родом от Полски Тръмбеш. Ще бъде присъдена и награда на кмета на града Георги Чакъров.

“Таксата за участие е 30 лв, а изявата за местните деца е безплатна. По време на проявата ще раздадем на всяко дете рекламни материали и купони за сандвичи и вода. Организирали сме за младите таланти и екскурзия с гид до Велико Търново”, информира Веселин Маринов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете