Топ 10 на красавиците в Пекин

ЖАКЛИН МИХАЙЛОВ

Много рядко имаме абсолютно непоклатим победител в която и да е класация. При най-красивите момичета на световното по лека атлетика в Пекин 2015 обаче имаме една безспорна кралица и 10 подгласнички. А най-красивата, най-изящната, най-чаровната, най-прекрасната в днешната атлетика е Ивет Лалова.

Атлетиката винаги е притежавала своите големи грандами. През годините това бяха Флорън Грифит Джойнър, Катрин Крабе, Елена Исинбаева и вечният символ на дамския сексапил - Мерлин Оти.

Ето десетте подгласнички на Ивет и наследнички на Мерлин.

1. С постиженията си в атлетиката Алисън Филикс заслужи да бъде наричана женски аналог на легендарния Джеси Оуенс. На 30 години притежава над 30 медала от големи първенства. Притежава и най-красивото тичане, което светът някога е виждал. За специалистите в спорта остава загадка как с толкова малко мускулна маса може да постига такава бързина. Алисън може и да не е най-първата красавица, но чарът и интелектът я правят най-любимата атлетическа звезда от дамското направление.

2. Може и силните времена като състезателка на Бланка Влашич да са отминали, но не отминава славата й на неземна красавица. Момичето от Сплит спря дъха на ценителите на красотата още при появата си на голямата сцена преди 15 години. Неизбежни бяха сравненията и с друга балканска царица - Стефка Костадинова, още повече че и самата Бланка заяви желанието си да прилича на нашата суперзвезда. Влезе с танцова стъпка в сърцата на милионите си почитатели.

3. Обаятелната Наташа Хейстингс от Щатите. На световното в Пекин тя за първи път получи правото да излезе от сянката на друга екстравагантна звезда Саня Ричардс. Наташа, която е в елита на спринта от 10 години, най-любопитното е, че има пълна колекция от златни медали само в щафетите на САЩ. И почти нищо като индивидуални постижения. Както има и достатъчно сериозна колекция от първи страници на най-известните списания и запазено място в класациите на най-красивите жени в спорта.

4. Австралийката Мишел Дженеке е от онази порода състезатели, за които резултатът остава на второ място. Преди 3 г. на младежкото световно в Барселона преди старта на 100 метра с препятствия танцуваше странно. Клиповете й заляха нета. Самата тя направи всичко, за да придобие популярност, без едно - да преминава препятствията така, както го правят най-добрите в света. И в Пекин не стигна финал. Но приходите й от реклами са доста по-сериозни от тези на шампионката Даниел Уилямс от Ямайка.

5. Една от най-големите красавици в атлетиката е Мари Лоурънс Юнгфлайш. Баща й е от Мартиника, но тя скача на височина за Германия, а не за Франция. Лошата новина е, че бе много по-лесно да се открие физическата й красота, отколкото талантът й в сектора. Чест гост е в телевизионни предавания, експонират я на екран, но поне на този етап медалите отстоят на космическо разстояние от Мари Лоурънс. И на световното в Пекин таванът на мечтите й бе само участието във финала на дисциплината.

6. Още една тъмнокожа перла от афроамерикански произход влиза в атлетическите и в модните хроники. 23-годишната спринтьорка Инглиш Гарднър фокусира вниманието върху себе си, но на този етап постиженията са далече от тези на лидерката на американките Кармелита Джетър. Все пак Инглиш свали личния си рекорд на 100 м до 10,79, но близостта до медалите й остава само през щафетата. Ако продължи да постоянства и при наличната видима прилика, може да се превърне в наследничка на Алисън Филикс.

7. Изключително рязък завой в класациите с необичаен избор - тунизийката Хабиба Гриби, която разби традиционната представа за дамите от арабския свят. Хабиба, която няма как да не е красива с това име, е звездата на 3000 метра стипълчейз, а в родината си сяда на светски събития до премиера. Вече е изключително популярна и минава за една от най-влиятелните персони в зоната на Магреб. Мерките са й впечатляващи - 174 см и 56 кг. По обясними причини, свързани с региона, повече я влече към политиката.

8. Американката Колин Куигли също бяга на 3000 метра стипълчейз и е почти непозната дори на специализираната атлетитическа аудитория. Това 22-годишно момиче обаче има всички предпоставки да стане новата Скарлет Йохансон. Неподправената й фотогеничност нямаше как да остане незабелязана и Куигли от няколко години съвместява атлетиката с моделството. При тези ангажименти за нея е невероятен успех, че попадна в отбора на САЩ и дори бяга на финал. Дали ще остане дълго на пистата е съмнително.

9. Много по-сериозна състезателна е Мелиса Бишоп от Канада, която претендира за лидерско място на 800 метра. В същото време и при нея е ясно, че моделските мерки и склонността да позира пред камерите предвещават бъдеще на модния подиум. След 7-8 сравнителни бледи години в атлетиката, придружени с мижави резултати, май е настъпил моментът 27-годишната хубавица от Онтарио да остави и следа в атлетиката с някое върхово постижение. А иначе възхищението на мъжката аудитория вече си го има!

10. Тя печели в последните години безапелационно всички гласувания за Мис Атлетика - Дария Клишина от Русия. Дисциплината й е скок на дължина, където по принцип са се подвизавали много хубави момичета, но не чак толкова красиви като нея. Естествено, при това лице и тази фигура Дария е и успешен модел, и то не само на необятния руски пазар. Обаче красотата и медалите се разминават и за нея е огромен успех, че все още поддържа присъствие в елита. Което се изрази в Пекин с десето място.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт