Християн Гущеров е задържан заради сбиване в заведение

Талибаните поеха отговорност за атаката в Кабул

Десетки хиляди на протест в Солун: Македония означава Гърция

ДПС предлага програмен кабинет и програма за ускорено развитие

17-годишен катастрофира в дърво, колата му изгоря

Президентството: Извършена е нерегламентирана публикация в профила на държавния глава

Приход от 1,4 млн. лева от данъци планира Община Павликени

Д-р Красимира Иванова: Хепатит C уби баща ми, зарази се след кръвопреливане Системата за проверяване на кръвта да гарантира 100% нейната безопасност, призова сестрата на премиера Бойко Борисов

Проф. Божидар Димитров: Комунизмът у нас беше държавен капитализъм

Патриарх Неофит за македонската църква: Имаме консенсус по главните въпроси на бъдещото

Премиерът Борисов ще се срещне с чешкия си колега Андрей Бабиш

Дамаск осъди турската операция в град Африн

Цецка Цачева: Няма да се въвежда трети пол и да се признават еднополови бракове

Катастрофа затапи пътя за „Капитан Андреево“ край Харманли

Министър Ангелкова: Всички 5-звездни хотели са резервирани на 90% за летния сезон

230 са унищожените животни в област Кюстендил заради зараза с бруцелоза

230 са унищожените животни в област Кюстендил заради зараза с бруцелоза, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Кюстендил, цитирани от Фокус.

На територията на град Рила, селата Смочево и Мурсалево, както и Рилски манастир са изследвани всички дребни преживни, едри преживни и еднокопитни, които се отглеждат в самите населени места. В заразените животновъдни обекти започна изследване за бруцелоза на всички свине и кучета. Взети са проби от 59 свине и 38 кучета. От тях положително реагирали и хуманно умъртвени към днешна дата са 3 кучета. Към момента се обработват пробите от още 40 свине и 25 кучета.

Общият брой на унищожените животни към 31.08.2015 г. са 212 бр. кози, 4 бр. говеда, 11 бр. овце и 3 бр. кучета. 22 са заразените обекти в гр. Рила, 7 бр. в с. Смочево, община Рила, 1 брой в Рилски манастир 4 бр. в с. Мурсалево, община Кочериново. При поголовно изследване на кози, отглеждани на територията на община Рила и община Кочериново,екипът на ОДБХ е срещнал затруднение в животновъден обект в с. Падала, община Рила. Въпреки предварителното съгласуване със собственика и уговорен час, същият не е допуснал представителите на ОДБХ и РПУ, като е предявил желанието си да му бъде връчена изрична поименна заповед за провеждане на изследването. Пристигайки в обекта, екипът не е открил животните на място. Собственикът заявил, че са закъснели и пастирът е пуснал животните. След повторна уговорка с въпросният собственик и със съдействието на служители на РПУ Рила на 31.08.15 г. са взети 58 кръвни проби от 26 бр. кози, 7 ярета без ушни марки, 8 пръча (3 от които без ушни марки), 17 бр. кочове (3 от които без ушни марки).

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.