Откриха изложба на съвременно българско изкуство в Европейския парламент

15-годишен е открил стрелбата в училището в Кентъки Загинали са момче и момиче

Румен Порожанов: Земеделските производители трябва да получават справедлива цена за продуктите си

България на 56 място в класация на най-добрите страни в света

Скандал със зетя на Орбан може да струва на Унгария €43,7 млн. ОЛАФ готви глоба на Будапеща за злоупотреба с еврофондове

Фалстарт на делото срещу Ченалова

КЕВР: Спекулация са твърденията за драстично поскъпване на тока за бита

Съдът в Румъния определи като неприемливи части от промените в правосъдното законодателство

Предсрочни президентски избори във Венецуела до края на април

Еманюел Макрон ще се срещне с Доналд Тръмп края на април

Разпитаха американския правосъден министър във връзка с евентуалната руска намеса на изборите в САЩ

Българският филм „Ага“ ще закрие кинофестивала „Берлинале“

Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

Пощенска банка с отличие за иновации от European Business Awards

16 водещи компании от България стигнаха до финала на деветото издание на конкурса

Пощенска банка е единствената финансова институция – финалист от България в девето издание на международния конкурс за най-добри практики и високи постижения в бизнеса – European Business Awards. Освен финалист, Пощенска банка стана един от 16-те национални шампиона и ще представи страната ни в категория „Иновации в бизнеса“ (UKTI Award for Innovation). Това е второ поредно отличие за банката, след като миналата година бе национален шампион с иновативния „Спестовен жилищен кредит“ в категория „Продукти“. Тази година българските компании-финалисти са от секторите финанси, енергетика, технологии, онлайн търговия и хранително-вкусова промишленост. Всички те заедно ще представят страната ни в конкурса, в който тази година взеха участие общо 24 000 компании от 33 европейски държави.

По традиция журито в конкурса е съставено от високопоставени държавни и бизнес лидери от държавите в Европа като Кристин Лангард, изпълнителен директор на Международния валутен фонд, Емил Константинеску, президент на Румъния (1996-2000 г.), Ив Льотерм, министър-председател на Белгия (2009-2011 г.), Хосе Мариа Азнар, министър-председател на Испания (1996-2004 г.), Карел де Гухт, еврокомисар в ресор търговия (2009-2010 г.) и Арнолд Рютел, президент на Естония (2001-2006 г.). Сред тях се откроява и името на Петър Стоянов, президент на Република България (1997-2002 г.). Според него това събитие вдъхновява и стимулира европейския бизнес за постигане на високи критерии не само на база годишен оборот и брой на продажбите, но също е и висока обществена значимост.

„За нас в Пощенска банка е изключителна чест, че сме избрани да представим България като национален шампион в конкурса. Фактът, че сме единствената финансова институция измежду 16-те български компании, ни кара да се гордеем с постижението си. Вярваме, че това е поредното доказателство за успеха на нашите ежедневни усилия да ставаме все по-добри и по-ефективни. Стремежът ни към иновации, който е част от корпоративната ни философия, ни отрежда заслужено място сред едни от най-новаторските компании в Европа. Днес, чрез своите услуги и продукти, ние създаваме банкирането на бъдещето, защото вярваме, че бизнесът и обществото се нуждаят от него. Щастливи сме, че стигнахме до тук и получихме високото отличие „Национален шампион“ и с нетърпение очакваме следващата фаза на конкурса“, заяви г-жа Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

Относно European Business Awards:

European Business Awards (Европейски бизнес награди) е независим конкурс, създаден с цел да отличи най-добрите практики и да насърчи иновациите и проявата на предприемачески дух сред бизнес средите в Европа. Конкурсът събира на едно място най-добрите лидери и компании на стария континент и стимулира обмен на идеи помежду им. Трите основни принципа на наградите са Иновации, Етика и Финансов успех. В рамките на тазгодишното, девето издание на конкурса, журито се състои от президенти и министър председатели от близкото минало на държавите Белгия, България, Естония, Испания и Румъния, както и от високопоставени бизнес лидери. В своите оценки, членовете на журито търсят изобретателност, съблюдаване на етични принципи, добри отношения с всички заинтересовани страни и дългосрочно планиране, с цел постигане на устойчиви резултати на фона на динамичните пазарни условия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.