Джон Лин Търнър идва за концерт в Сливен заедно със съпругата си

Звездата на рока Джон Лин Търнър ще изнесе концерт в Сливен. Голямото събитие за многобройните фенове на вокалиста на "Рейнбоу", "Дийп пърпъл" и "Брейзън Абат" ще е на 19 септември на откритата сцена на античната крепост "Туида".

Съботната дата е нарочно избрана, за да бъде привлечена публика не само от града, а и от целия регион. Освен това организаторът на събитието - община Сливен, е подготвила специален подарък за зрителите: билетите ще се продават на символичната цена от 10 лева - съобщи Офелия Кънева. Тя е родом от Сливен, в недалечното минало бе зам.-кмет по културата в града, от години развива дейност в неправителствения сектор и частния бизнес.

Концертът ще започне в 19,30 ч. с подгряващата група "Кикимора", която обезпечава всички участия на Търнър в България. "Кикимора", както и "Брайзън Абат", е на българина Николо Коцев. "Концерт от подобен ранг не е имало в целия Югоизточен район на страната. За Джон Лин бе изключителноважно община Сливен да може да изпълни техническите параметри на звука и на осветлението, което е изпълнено" - допълни Кънева. Другата голяма новина е, че артистът ще гостува на града в продължение на 3 дни. Досега той винаги предпочитал да спи в София и като артист от световна величина - при много строг протокол и за сигурност, и за настаняване. Въпреки че е извън протокола на стандарт, който трябва да се спазва, той е одобрил предложения му хотел в града.

При посещението му ще го придружава съпругата му Мая - юрист по международно право, с много активна практика. "Докато уговоряхме гостуването му, той беше "облъчен" с много информация за Сливен и вече си е набелязал някои места, които иска да посети. Разказахме му колко богат е културния календар на града и той остана силно впечатлен. Със сигурност ще му бъде поднесена сливенска закуска, както и сливенска домашна ракия. Надявам се много негови приятели да бъдат приятели на Сливен в бъдеще" - заяви още Офелия Кънева.

За концерта е поканен и кметът на Каварна Цонко Цонев. Джон Лин Търнър ще изнесе новогодишен концерт в Каварна, подробностите за който все още се договарят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес