В Бургас ражданията ще обърнат демографския срив Валери Симеонов на Бабинден в морския град

Издирван с влязла в сила присъда към МВР: В Испания съм, хванете ме!

Кристиан Вигенин: Меркел каза това, което искахме да чуем

Психолози и социални работници влязоха в къщата на ужасите в Свищов Общинската администрация предприе мерки за социализирането на трите жени

Християн Гущеров е задържан заради сбиване в заведение

Талибаните поеха отговорност за атаката в Кабул

Десетки хиляди на протест в Солун: Македония означава Гърция

ДПС предлага програмен кабинет и програма за ускорено развитие

17-годишен катастрофира в дърво, колата му изгоря

Президентството: Извършена е нерегламентирана публикация в профила на държавния глава

Приход от 1,4 млн. лева от данъци планира Община Павликени

Д-р Красимира Иванова: Хепатит C уби баща ми, зарази се след кръвопреливане Системата за проверяване на кръвта да гарантира 100% нейната безопасност, призова сестрата на премиера Бойко Борисов

Проф. Божидар Димитров: Комунизмът у нас беше държавен капитализъм

Патриарх Неофит за македонската църква: Имаме консенсус по главните въпроси на бъдещото

Премиерът Борисов ще се срещне с чешкия си колега Андрей Бабиш

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров: Има сектори с драматично ниски заплати

Една трета от преизпълнението на планирания бюджет за тази година трябва да отиде в най-бедните системи от администрацията. Това заяви във вторник във Велико Търново президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той допълни, че такъв тежък сектор е Изпълнителната агенция за борба с градушките. Там 75 % от служителите получават минимална заплата. „Необходими са около 5 млн. лв., с които заплатите на близо 800 души да се увеличат с около 15 %“, каза Димитров.

Синдикалният лидер допълни, че ситуацията в Агенцията за социално подпомагане също е драматична. Там работят около 5000 служители и голяма част от тях получават по-малки доходи от тези на които дават социални помощи. Според президента на КНСБ е належащо да бъдат увеличени заплатите на работещите и в системата на затворите, както и на цялата културна сфера. „Музейните работници се готвят за обща стачка, тъй като заплащането им е близко до минималното“, обяви Пламен Димитров.

Синдикалист № 1 прогнозира, че към тях може да се присъединят библиотечните и читалищните служители. По негово мнение преизпълнението на приходите към бюджетния план до края на годината ще достигне до 850 млн. лв., което ще даде възможност на правителството да направи непланирани бюджетни разходи.

Пламен Димитров допълни, че дали ще пламнат протести през зимата ще зависи от степента на бежанската вълна, нерешените проблеми в енергетиката и съкращенията в индустрията заради увеличението на цените на електроенергията.

По време на визитата си във Велико Търново той се срещна с кандидати за кметове и общински съветници от различни политически партии.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.