Корнелия Нинова: Оставката на Валери Симеонов е закъсняла и неискрена

Ротари клуб подари концерт-спектакъл на великотърновци

Волен Сидеров: Оставката на Валери Симеонов не е съгласувана с мен

АПИ: До 20 декември се приемат офертите за ремонта на 47 км от път II-23 Русе – Кубрат

Археолози откриха миниатюрна Теракотена армия

Тереза Мей отхвърли контрапредложенията на своя проект на споразумение за Брекзит

Обвинения за брата и сестрата след убийството във влака край Вакарел

Томислав Дончев: Парламентарна предпоставка за предсрочни избори няма

Весела Лечева, народен представител от „БСП за България“: Тази много закъсняла оставка на Валери Симеонов няма да уталожи напрежението

Млад мъж се обеси пред бащината къща на жена си в Смолян Трупът открили мъже, тръгнали за риба

Окръжният съд в Търново отново гледа дело за укриване на данъци от адвокат и съдебен лекар Първоначално постановената присъда бе отменена от Апелативния съд в старата столица

Валентин Радев: Гражданите не винаги знаят кое е законно и кое не по време на протест, полицията трябва да действа с твърда ръка

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Един човек е загинал при протестите във Франция срещу повишаването на цените на горивата

Андреа и Тита първи приятелки Ще има ли дует между двете изпълнителки

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров: Има сектори с драматично ниски заплати

Една трета от преизпълнението на планирания бюджет за тази година трябва да отиде в най-бедните системи от администрацията. Това заяви във вторник във Велико Търново президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той допълни, че такъв тежък сектор е Изпълнителната агенция за борба с градушките. Там 75 % от служителите получават минимална заплата. „Необходими са около 5 млн. лв., с които заплатите на близо 800 души да се увеличат с около 15 %“, каза Димитров.

Синдикалният лидер допълни, че ситуацията в Агенцията за социално подпомагане също е драматична. Там работят около 5000 служители и голяма част от тях получават по-малки доходи от тези на които дават социални помощи. Според президента на КНСБ е належащо да бъдат увеличени заплатите на работещите и в системата на затворите, както и на цялата културна сфера. „Музейните работници се готвят за обща стачка, тъй като заплащането им е близко до минималното“, обяви Пламен Димитров.

Синдикалист № 1 прогнозира, че към тях може да се присъединят библиотечните и читалищните служители. По негово мнение преизпълнението на приходите към бюджетния план до края на годината ще достигне до 850 млн. лв., което ще даде възможност на правителството да направи непланирани бюджетни разходи.

Пламен Димитров допълни, че дали ще пламнат протести през зимата ще зависи от степента на бежанската вълна, нерешените проблеми в енергетиката и съкращенията в индустрията заради увеличението на цените на електроенергията.

По време на визитата си във Велико Търново той се срещна с кандидати за кметове и общински съветници от различни политически партии.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.