АБВ издигна адвокат за кмет на Пловдив

ПП АБВ издигна 40-годишния адвокат Георги Илчев като свой кандидат за кмет на Пловдив на предстоящите на 25 октомври местни избори.

"Щастлив съм, че имам шанса да представя г-н Георги Илчев като бъдещ кмет на Пловдив, защото на Пловдив му трябва отговорно, социално и диалогично управление. Той е човек със сериозен обществен и политически опит, много добра административна подготовка и управленска култура. Притежава и притежава качества, които всъщност го отличават от другите кандидати за кмет на Пловдив - това са неговата диалогичност и способността му да сформира екип, който излъчва енергия, сила и подготвеност. Като човек, който е обвързан с Пловдив, съм силно респектиран и съм сигурен, че чувствителните - в най-добрия смисъл на думата, пловдивски граждани, ще го оценят", заяви зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков, който лично представи партийния кандидат за кмет на Пловдив.

Георги Илчев е юрист по образование, бил е член и председател на Общинската избирателна комисия (ОИК), а на 14 септември ще празнува своя 41-ви рожден ден със съпартийците си от АБВ. "Ние с генерал Валентин Петров приемаме такива покани като призовки! Ще се отзовем и ще уважим човека", пошегува се бившият вътрешен министър.

Георги Илчев представи кандидатите на АБВ за кметове на шестте района в Пловдив, като почти всички сред тях са с по 2 висши образования и 2 чужди езика. 27-годишният Станислав Настев е най-младият кандидат и ще се бори за кметския пост в най-младия район на Пловдив - "Тракия". Три от останалите кандидати на АБВ за райкметове са жени - Линиела Начева (Южен), Райна Пелева (Северен) и Недялка Митева (Източен), а градският лидер на партията генерал Валентин Петров залага в битката за "Централен" и "Западен" съответно на Веселин Станков и Николай Кузов. "Това е левият, социален екип на Пловдив, а кандидатите ни са личности, които са достойнство за града, обществеността и политиката. Тези предложения показват качество, способност, персонална подготвеност, морален и човешки авторитет", с тези думи Румен Петков представи и кандидатите за районни кметове.

АБВ-Пловдив ще се бори да удвои резултатите си от последните парламентарни избори и събере поне 12 000 гласа в надпреварата за Общинския съвет. "Ще имаме пълна листа от 51 кандидати за общински съветници, която ще представим до 10-ина дни", съобщи градският лидер на партията генерал Валентин Петров, бивш главен секретар на МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини