На 19 август 2018 да почерпят

Уникална драма в дебюта на Кристиано Роналдо за „Юве“!

Да те цакат с виртуална бира Най-странните приложения за смартфон с милиони потребители

САЩ готвят санкции за фирмите, които участват в „Северен поток-2“

Петрова нива събра хиляди родолюбци

Маримуртра – балкон, надвесен над морето На 50 години създателят на легендарната ботаническа градина напуска бизнеса и се отдава на хобито си

Владимир Путин: Енергетиката е един от приоритетите в сътрудничеството между Русия и Германия

Руби Роуз ще играе супергероиня лесбийка Тя е секси и обича да се татуира

Прокуратурата се зае със смъртта на родилката в Сливен

На 3 септември стачка ще блокира фериботи и кораби в Гърция

Валя Брадшоу – от модните корици в София до Мериленд Вярвам в магията на усмивката и в това, че хората може да стават по-добри, казва моделът, фотограф и дизайнер

Тежък старт за Йоканович и „Фулъм“ във Висшата лига

Доналд Тръмп е уволнил свързаните с разследването на руската намеса в САЩ

Спасители извадиха тялото на 42-а жертва под рухналия мост в италианския град Генуа

120 000 евро отнесе грък за изхвърлени кученца в контейнер за боклук

Отстъпление от промените на министър Москов

Отстъпление от промените в Закона за лечебните заведения, които бяха предложени на народните представители от здравния министър д-р Петър Москов с проект на МС. Това е равносметката от вчерашното гласуване на поправките на второ четене в здравната комисия. „Ние затова и гласувахме „за“ – защото промените на вносителя – т. е. на Москов, бяха редактирани“, коментираха депутати от ДПС пред „Труд“.
Идеята на д-р Москов да отпадне изискването управителите на лечебните заведения задължително да са с призната специалност по здравен мениджмънт или по икономиката на здравеопазването не бе приета. „По този начин искаме да се разшили потенциалният кръг от хора, които могат да заемат такива длъжности“, припомни аргументите си министърът. Но после сам редактира текста си, предложи да остане изискването и това бе подкрепено от комисията. А точно на това държат ГЕРБ и откакто стана ясно, че МЗ смята да занижи критериите за директорите, отсякоха, че няма да го допуснат.
Не мина и императивният текст на министъра болниците задължително да предоставят комплексни грижи на болни с определени заболявания (примерно муковисцидоза или хемофилия) и на децата с увреждания и хронични болести (примерно редките страдания). Бе приета редакцията на ГЕРБ – комплексните грижи „да могат да се организират на функционален принцип“ и текстът стана пожелателен. „Императивният характер бе преосмислен от министерството и бяха възприети нашите предложения“, коментира пред „Труд“ председателката на здравната комисия д-р Даниела Дариткова (ГЕРБ). „Но това е различен текст от този, че НЗОК няма да сключва договор с болниците, ако не осигуряват комплексно лечение на социално-значимите заболявания. Този е насочен главно към децата с хронични заболявания“, каза след заседанието министърът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.