Бияч на дете: Пуснете ме при майка ми

“Искам да видя майка ми. Моля ви да ме пуснете под домашен арест. Невинен съм.” С тези думи вчера единият от детегледачите, пребили жестоко 3-годишния Христо, поиска свободата си пред Софийския апелативен съд.

18-годишният Патрик Първев е обвинен, че се е опитал да убие малкия Христо. Според прокуратурата той системно малтретирал без повод и дори държал детето, заключено в шкаф. Негов съучастник е аверът му Александър Донов, на чиито грижи първоначално било поверено момченцето от майката Невена. Двамата пребивали близо седмица детето в апартамент в столичния кв. “Зона Б-19”, където трябвало да го гледат.

“Невинен съм! Александър ме заплаши с убийство, ако се разчуе, че е бил детето”, защити се Първев.

Магистратите подчертаха, че той е наблюдавал как малкият Христо плаче и бил безучастен към страданието. Понякога с Александър дори се присмивали на силния му рев.

Съдиите намекнаха, че майката не е разрешавала никой освен Александър да има контакт със сина й. Според тях това означава, че Първев е влизал незаконно в чуждото жилище.

Адвокатката на Първев Екатерина Иванова заяви пред съдиите, че клиентът й има намерение да продължи средното си образование и на 15 септември да запише 9 клас. Въпреки това и този съдебен състав не даде вяра на “интересите на Първев в областта на образованието” и го остави за постоянно зад решетките.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право