Само петнайсетина търновци излязоха на протест за горивата

Едва петнайсетина души излязоха на протест във Велико Търново срещу високите цени на горивата. Недоволните граждани се стекоха в 18 часа пред паметника “Майка България” в центъра на старата столица.

Оказа се обаче, че охраняващите полицаи и представителите на медии са повече от самите протестиращи.

„Явно хората са доволни от цените на горивата.Може би затова сме стояли 500 години под турско робство, защото всички са се назлъндисвали и оплаквали, без да правят нещо”, обясни вялата подкрепа на акцията главният и организатор в болярския град Петко Ганчев.

Той коментира, че в Македония преди седмица нафтата се е търгувала на 1,94 лв. , докато у нас е струвала 2,24 лв. литъра.

“Не може при положение, че имаме най-ниските доходи в Европейския съюз, да плащаме най-скъпите горива”, гневяха се малцината протестиращи.

Според тях това се дължи на картелно споразумение и надуване на печалбите, както и на нелегален внос на горива. За 19-годишния Петър приемливата цена на бензина трябва да е около 1,20 -1,30 лв. за литър. Протестът срещу високите цени на горивата и борбата с монополистите на пазара с горива бе организиран в социалните мрежи и планиран в няколко областни града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони