„Мисия България“ превзе и Китай Откриха Българистичен център в Пекин

Еманюел Макрон смята Владимир Путин за силен лидер, който се стреми да направи Русия велика

Хиляди българи и чужденци се хванаха за ръце на Голямото хоро в Брюксел, организирано от евродепутата Ева Майдел (СНИМКИ)

Истински трупове и органи на изложба в София Гидове дават съвети за здравословен живот

“Балони на любовта” пред Народния театър с инициатива срещу омразата между разделените родители и децата им (СНИМКИ)

“Арсенал” вилнее в края

Чужденци ще строят конна база край Банско,ще инвестират и в Петрич

Пожар избухна в небостъргач в Дубай Няма сведения за пострадали

Погнаха комари, кърлежи и гризачи в Ломско

Баба се удави в канал в монтанско село

Георги Христов изравни 40-годишен рекорд

Меси спечелил 8 трофея повече от Роналдо

Цигареният дим мирише на пари. Много пари Създаването на демоничен образ на пушача се оказа златна кокошка

Автобус блъсна възрастна жена на пешеходна пътека в Пазарджик

Гол мъж застреля трима в денонощен ресторант в Тенеси Нападателят се издирва

Патриотичният фронт иска увеличаване на средствата за МВР

ПГ на Патриотичния фронт ще продължи своята последователна работа по изпълнение на своята предизборна програма и в предстоящия политически сезон. Това се посочва в декларация за приоритетите през новата пленарна сесия, прочетена от парламентарната трибуна от председателят на групата Валери Симеонов, съобщи „Фокус”.

„Изминалият период от работата на НС и ПГ на ПФ се характеризират с определени, макар и скромни постижения, които дават добра тенденция за нашата работа. В края на април беше приета декларация, осъждаща геноцида над арменския народ, извършен в началото на 20-ти век. Зад декларацията се обединиха всички национално отговорни партии, без ДПС. Техните представители не само не подкрепиха декларацията, но напуснаха и пленарна зала. Това показва безперспективността, изостаналостта и криворазбраното обслужване на интересите на южната ни съседка Турция, от страна на най-вредната политическо-мафиотска структура през последните 25 години”, уточни той.

Симеонов припомни и седемте приоритета за изпълнение, които поставиха през юни, което по думите му се е наложило поради забавянето на изпълнението на заложените в програмата за стабилно управление въпроси.

Той отчете, че по промяната в изборното законодателство е постигнат частичен успех, свързан със съгласие за увеличаване на наказанията за купуване и продаване на гласове.

„Прякото ангажиране на представители на ПФ с оценката на енергетиката приключи с междинен доклад, обхващащ работата на американските централи ТЕЦ 1 и ТЕЦ 3 и ВЕИ сектора. В удължения период за работата на комисията ще бъде предложен за приемане окончателния доклад за работата на комисията”, подчерта той.

Симеонов изтъкна, че въпреки предприетите организационни мерки от МВР, решаването на въпросите с битовата престъпност и особено циганските такива в провинцията и малките населени места е тежкия въпрос, чието решаване вероятно ще продължи през целия мандат на сегашното управление.

Председателят на ПГ на ПФ подчерта, че безпрецедентен резултат от участието на ПФ е събирането на 180 подписа под общия законопроект за промените в Конституцията.

„ПГ на ПФ ще продължи своята последователна работа по изпълнение на своята предизборна програма и в предстоящия политически сезон в посока защита на интересите на държавата и гражданите в духа на добронамереност и търсене на консенсус с останалите партии. Естествено, отстраняването на ДПС от всички властови позии остава най-важната задача на ПФ”, обяви Валери Симеонов.

Като мерки, които ще са необходими, той очерта ускоряване изграждането на защитно съоръжение по границата с Турция, промяна в законодателството с цел увеличаване санкциите срещу трафика на хората, предприемане на мерки за насърчаване и възраждане на икономиката и в частност малките и средните предприятия, които са подложени на задушаващ административен контрол и нормативен произвол.

„ПФ ще настоява при актуализацията на бюджета да се увеличат средствата на МВР за по-успешна борба с миграционня поток и битовата престъпност. Ще настояваме и за увеличение на бюджета на МО в посока възстановяване на бойната готовност на българската армия и комплектуването й с модерно въоръжение”, разясни Валери Симеонов.

„От всички нас зависи запазването на относителната политическа стабилност в нашата родина, независимо от сериозните политически различия, защото по този начин ние ще изпълним своя дълг като народни представители”, каза още той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.