От „развързването на кесията“ не печелят най-бедните Намаляването на данъците има голям ефект върху икономиката

Смяна на върха Новият луксозен SUV на VW завива със задните колела и масажира пътниците

Саутгейт е най-елегантният селекционер на мондиала

Музеят в Търново показва безплатно експозиции, свързани с последните дни от живота на Левски Културната институция отбелязва 181 години от рождението на Апостола на свободата

Посланикът на Франция Ерик Льобедел: Титлата развълнува цяла Европа

Шефът на БАБХ Дамян Илиев: Избиването на животни заради риск от чума е единствената възможна мярка

Мария Габриел: Човекът трябва да бъде в центъра и да бъде този, който управлява технологиите

Зам.-министърът на земеделието Цветан Димитров: Животновъдите ще получат пълна субсидия за 2018

Какво направил Чък Норис, като се качил без билет в тролей №9

Явор Гечев, „Четири лапи”: БАБХ може да докара чумата до Видин

Беларус дарява на Сърбия четири нови изтребителя „МиГ-29“

Слънчево и горещо ще е времето днес

БАН ще проверява финансовото състояние на НИМХ

Сблъсъци с полицията във Франция след празненствата за световната титла

Експерти класираха най-безполезните функции на смартфоните

Патриотичният фронт иска увеличаване на средствата за МВР

ПГ на Патриотичния фронт ще продължи своята последователна работа по изпълнение на своята предизборна програма и в предстоящия политически сезон. Това се посочва в декларация за приоритетите през новата пленарна сесия, прочетена от парламентарната трибуна от председателят на групата Валери Симеонов, съобщи „Фокус”.

„Изминалият период от работата на НС и ПГ на ПФ се характеризират с определени, макар и скромни постижения, които дават добра тенденция за нашата работа. В края на април беше приета декларация, осъждаща геноцида над арменския народ, извършен в началото на 20-ти век. Зад декларацията се обединиха всички национално отговорни партии, без ДПС. Техните представители не само не подкрепиха декларацията, но напуснаха и пленарна зала. Това показва безперспективността, изостаналостта и криворазбраното обслужване на интересите на южната ни съседка Турция, от страна на най-вредната политическо-мафиотска структура през последните 25 години”, уточни той.

Симеонов припомни и седемте приоритета за изпълнение, които поставиха през юни, което по думите му се е наложило поради забавянето на изпълнението на заложените в програмата за стабилно управление въпроси.

Той отчете, че по промяната в изборното законодателство е постигнат частичен успех, свързан със съгласие за увеличаване на наказанията за купуване и продаване на гласове.

„Прякото ангажиране на представители на ПФ с оценката на енергетиката приключи с междинен доклад, обхващащ работата на американските централи ТЕЦ 1 и ТЕЦ 3 и ВЕИ сектора. В удължения период за работата на комисията ще бъде предложен за приемане окончателния доклад за работата на комисията”, подчерта той.

Симеонов изтъкна, че въпреки предприетите организационни мерки от МВР, решаването на въпросите с битовата престъпност и особено циганските такива в провинцията и малките населени места е тежкия въпрос, чието решаване вероятно ще продължи през целия мандат на сегашното управление.

Председателят на ПГ на ПФ подчерта, че безпрецедентен резултат от участието на ПФ е събирането на 180 подписа под общия законопроект за промените в Конституцията.

„ПГ на ПФ ще продължи своята последователна работа по изпълнение на своята предизборна програма и в предстоящия политически сезон в посока защита на интересите на държавата и гражданите в духа на добронамереност и търсене на консенсус с останалите партии. Естествено, отстраняването на ДПС от всички властови позии остава най-важната задача на ПФ”, обяви Валери Симеонов.

Като мерки, които ще са необходими, той очерта ускоряване изграждането на защитно съоръжение по границата с Турция, промяна в законодателството с цел увеличаване санкциите срещу трафика на хората, предприемане на мерки за насърчаване и възраждане на икономиката и в частност малките и средните предприятия, които са подложени на задушаващ административен контрол и нормативен произвол.

„ПФ ще настоява при актуализацията на бюджета да се увеличат средствата на МВР за по-успешна борба с миграционня поток и битовата престъпност. Ще настояваме и за увеличение на бюджета на МО в посока възстановяване на бойната готовност на българската армия и комплектуването й с модерно въоръжение”, разясни Валери Симеонов.

„От всички нас зависи запазването на относителната политическа стабилност в нашата родина, независимо от сериозните политически различия, защото по този начин ние ще изпълним своя дълг като народни представители”, каза още той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.