Апаши задигнаха 50 000 евро и злато на гурбетчии

Неизвестни крадци нахлуха през покрива в къща в монтанско село и задигнаха около 50 000 евро и куп злато на семейство, работило в чужбина. Докато апашите претърсвали дома, стопаните спокойно спели в съседна постройка, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Ударът е бил извършен в село Мърчево през нощта в понеделник. Фамилията на 39 годишната Елена Т. спяла в лятната кухня в двора си, когато обирджиите свалили четири керемиди от покрива на къщата им, промъкнали се през отвор на тавана и слезли в жилищните помещения. Апашите обърнали наопаки стаите и взели от чанта събраните от семейството пари - между 48 и 52 000 евро, както и 121 грама златни бижута. После крадците отворили прозорец и изчезнали. Домакините, потънали в сън, не чули апашите и разбрали за удара чак на сутринта, когато влезли в дома си. Мястото е огледано от полицията и е образувано досъдебно производство.

"Елена, мъжът й и синът им от години работят в чужбина, последно бяха в Италия. Цял живот събират с труд пари и сега изгоряха за минути!", коментират в селото. Но не могат да си обяснят, защото гурбетчиите са държали толкова пари в брой в къщата си. Преди време заради слуховете за пари и злато в дома на фамилията местен апаш щурмувал къщата и задигнал златен ланец. Той обаче бързо бил открит и сега е в затвора. Явно опитни апаши, разполагали с вътрешна информация, са ударили този път семейството, смятат криминалисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони