АБВ: Ще работим в конструктивен дух и диалог, ще съдействаме за всяко полезно решение

"АБВ ще работи в конструктивен дух и диалог и ще съдейства за всяко полезно решение". Това се посочва в декларация за приоритетите през новата пленарна сесия, прочетена от парламентарната трибуна от председателят на ПГ на АБВ проф. Борислав Борисов, съобщи „Фокус”. „Начинът за вземане на решенията в парламента е чрез използване на неправилен подход. Предстоят много тежки задачи на реформи в системи – пенсионна, здравна, съдебна. Необходим е системен подход”, изтъкна той.

Проф. Борисов изтъкна, че не приемат метода за приемане на законодателни решения и налагане на тежки срокове и притискане на другите за политическо решение. „Ако говорим като цяло за парламентарния език, бих го определил като невъзпитан език, използване на провокативни изрази. Това не е конструктивен език, а на конфронтацията и скандала, а не на диалога”, обясни той.

„ПГ на АБВ счита, че през новия сезон трябва да се върне диалогът между политическите сили. Този стил беше поставен от мандатоносителя още при сформирането на правителството. Точно политическият и професионален диалог на Калфин бяха в основата на приемане на социалната реформа”, се посочва още в декларацията на АБВ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини