Първо в "Труд": Задържаният у нас каналджия от камиона ковчег е в ареста в Монтана, чака екстрадиция

32-годишният Цветан Цветанов от Лом, арестуван за смъртта на 71 бежанци в камион в Австрия, е в килия в Монтана и очаква да бъде екстрадиран. Прокуратурата е поискала от австрийските власти документите за изпращането на мъжа зад граница, съобщи говорителката на Окръжната прокуратура в Монтана Лилия Илиева.

Цветанов бе задържан от полицията в Лом в понеделник. Още в първите дни на разследването австрийската полиция стигнала до името на Цветан Цветанов и е изпратила европейска заповед за арест.

Мъжът е бил задържан в къщата си в ломския квартал Младеново, където се е намирал под домашен арест.

"Пристигналите при нас документи от Австрия са копия от факс, очакваме оригиналите и официален превод на български, за да се насрочи делото за ектрадиция. Ако до четвъртък получим документите, делото ще се гледа до края на седмицата. В противен случай ще трябва да освободим арестанта!", заяви Илиева.

Съдът и прокуратурата в Монтана вече имат опит в екстрадицията на задържани българи в Австрия, тъй като през 2009 г. изпратиха зад граница арестувания за двойно убийство в Австрия Цецо Германеца. Той получи там доживотен затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право