Откриха оранжерия за марихуана в пазарджишко село, задържаха ползвателя на имота

В пазардишкото село Синитево беше открита оранжерия за отглеждане на марихуана, съобщиха от прокуратурата на България на своя сайт.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Пазарджик незабавно се пристъпи към претърсване на оранжерията и на частния имот, към който тя принадлежи. Бяха открити и иззети - 12 стръка засадени растения марихуана, два броя самоделни съоръжения за отглеждане на марихуана, 4 чувала, съдържащи зелена суха листна маса, която при полевия наркотест реагира на марихуана, и други сушащи се съцветия марихуана. Общото тегло на иззетото наркотично вещество (суха листна маса и зелена маса) е над 30 кг. Също така, в помещение от частния имот бяха открити и голямо количество банкноти в купюри от по 20, 50 и 100 лева.

По случая е образувано досъдебно производство за държане с цел разпространение и отглеждане на наркотично вещество - престъпление по чл.354а и чл.354в от Наказателния кодекс, което се води срещу 29-годишния ползвател на имота. Той е задържан за 24 часа по Закона за МВР. Предстои привличането му като обвиняем и с прокурорско постановление задържането му за 72 часа.

До момента лицето не е било осъждано.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право