Първанов дава награда, ако БСП подкрепи кандидат-кмет на АБВ

"Обявил съм награда за журналист или за някой от "Позитано", ако намерят община в страната, където БСП е подкрепила кандидат за кмет на АБВ", каза в Благоевград Георги Първанов, лидер на АБВ.

"В същото време се запознах със ситуацията в 130 общини, в 35 от тях сме в коалиции с подкрепа за кандидат-кмет, излъчен от БСП. Но ние сме широко скроени, имаме добра коалиционна култура, пък и важно за България е да има силна и единна левица", допълни още Първанов.

Той уточни, че хората по места решават с кого да се коалират - може да е с ГЕРБ, с РБ, дори с Атака, ДПС и Патриотичния фронт.

"АБВ стои добре в централното управление. Вицепремиерът Ивйло Калфин е отличникът на коалицията.Направи реформи във всички социални дейности. Искаме този управленски потенциал да го пренесем по места на тези избори", каза още Първанов. "Калфин не ме е упълномощил, но ще съобщя, че е готов проектът за нова демографска стратегия, тази есен ще бъде подложен на обществено обсъждане и чак след това ще влезе за дебати в парламента",каза още Първанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини