ЦИК на Русия: При 35% обработени протоколи Владимир Путин печели 73,71% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Обречените усилия на госпожа Габриел

Пилоти събират пари за онкоболни деца Дарили първо увеличение на заплатите

Забраниха още 6 вида дизайнерска дрога

Нови шест медикамента бяха квалифицирани като дизайнерска дрога и забранени. „Това се случи чрез съвместни действия на Националния съвет по наркотични вещества по предложения на МВР и медицинските лица там. Вървим по следете на така наречените дизайнерски дроги, от който излизат все нови и нови модели”, обясни здравният министър Петър Москов след заседанието на кабинета.

Става дума за вещества от групата на синтетичните канабиноди и на триптамини. Забранени са веществата зопиклон и цинолазепам, които се съдържат в лекарствени продукти, които развиват зависимост или се наблюдават съпътстващи патологични състояния.

Москов отказа да коментира предложението за разрешаване на марихуаната с медицински цели преди да има анализ от Националния съвет по наркотични вещества. Неговият доклад трябва да излезе този месец. „Разликата е много тънка, когато говорим за легализация, декриминализация и медицински цели. Тези неща трябва да бъдат съпоставени с нашата реалност – до каква степен имаме контролни органи, които да позволят легализирането на определен вид наркотик”, обясни Москов.

След много спорове и заплахи за протести правителството реши да обедини Центровете за спешна медицинска помощ на София-град и София-област. Министър Москов призна за своя грешка, че сливането не е било предварително изговорено с екипите на София-област.

При обединението 50 щатни бройки, които са били за администрация и за хора работещи във втория център, ще бъдат прехвърлени в щатни бройки за реално работещи екип с линейки, сестри, фелдшери и лекари. Това ще доведе до минимум 5 нови екипа, базирани на територията на София – област”, допълни той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.