Убиец на бременна съпруга отива за 20 години в затвора

Убиецът, заклал бременната си жена в град Ветово, беше осъден от окръжния съд в Русе на 20 г. затвор при първоначален строг режим. Димитър Димитров /31 г./ беше признат за виновен, че умишлено е планирал и умъртвил съпругата си Желязка /30 г./.

Прокурорът поиска доживотен затвор, но присъдата беше намалена заради съкратеното производство. Убиецът трябва да плати и 320 000 лв. кръвнина на четирите си деца. Решението може да обжалва или протестира пред Великотърновския апелативен съд.

На 11 януари т.г. вечерта килърът прави жена си на решето, като я наръгва смъртоносно над 30 пъти с нож. На сутринта отива в полицията и прави пълни самопризнания. Едва при аутопсията се оказва, че Желязка е била бременна в първия-втория месец.

"Имах душевни болести и проблеми в мозъка, чувствам се виновен и съжалявам много, но не заслужавам чак такова наказание", заяви осъденият. Назначената съдебно-психиатрична експертиза доказва, че той е внемяем и не страда от "остра шизофрения".

Във фаталната вечер скандалът избухнал заради бягството на Желязка в град Левски, където заживяла с друг мъж и му родила дете. Семейството имало общо четири хлапета, но Димитър не признал доведеното за свое. Двамата с Желязка живеели от 15 г. без брак, като жената често напускала мъжа си заради постоянния физически тормоз.

Жената постоянно се оплаквала, че не й харесва съвместното им съжителство. Седмица преди да я убие, Димитър планирал екзекуцията и когато Желязка се прибрала вкъщи, грабнал кухненския нож. Според съдебната справка той вече е осъждан 4 пъти, включително за измами.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право