Цветанов: През новия политически сезон ще стане ясно дали формулата на управлението е успешна

През новия политически сезон ще стане ясно дали формулата на днешното управление е успешна. Ще се види кой е искрен в намеренията си за реални реформи и за просперитет на държавата. Това каза Цветан Цветанов, заместник-председател на ПП ГЕРБ пред ТВ Европа.

„Ние залагаме основни приоритети, които са свързани с промяна на Конституцията. Трябва да направим взаимни компромиси, за да имаме 180 гласа, които да гарантират конституционните промени, а те ще са част от ревизирането на следващите стъпки в съдебната реформа. Ако се препънем в това, ще означава, че не се намираме в такава добра среда, за която постоянно говорим”, посочи Цветанов.

По думите му, парламентарната група на ГЕРБ е водеща във всички реформи, които е необходимо да бъдат осъществени.

„Нашите коалиционни партньори също помъдряха и действително разбраха същността на това, което ние говорим през цялото време. Без взаимен компромис няма как да постигнем начертаните политически цели, както в коалиционното споразумение, така и отделните министри в съответните области”, коментира още Цветанов.

На въпрос върху кои други области ще бъде поставен акцент през новия политически сезон, той отговори: „Първият законопроект, който влезе в пленарна зала след ваканцията, е свързан с образованието. Убеден съм, че това е сериозно начало и дава ясен знак за акцента на правителството и целите, които трябва да се постигнат. Предстои разглеждане на антикорупционния закон, както и на промените в здравеопазването. Във всичко, което се прави, трябва да се търси политически и обществен консенсус”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини