Селекционерът Петев решава дилема за атаката

Кой да води атаката на България - Димитър Рангелов или Илиян Мицански? Това е една от дилемите пред селекционера на националите Ивайло Петев за европейската квалификация в група „Н“ срещу Норвегия от 21,45 ч на ст. “Васил Левски”. Нашите имат нужда от голове и победа, за да изместят скандинавците от третото място в класирането, което праща на бараж. Изборът на нападатели е ограничен заради дефицита на кадри и контузията на Валери Божинов, който е почти възстановен на 100%, но се стяга за следващия мач срещу Италия в неделя в Палермо.

В тези евроквалификации Мицански вкара гол за победата с 2:1 над Азербайджан в Баку и за ремито 2:2 с Италия в София. Футболистът на “Сувон” обаче смени германското първенство с корейското и заради дългото пътуване и часовата разлика не е в оптимална кондиция. В същото време Рангелов се представи силно на лагера в Правец и в мачовете на своя клуб “Коняспор” и затова има по-големи шансове да облече титулярната фланелка.

Много вероятно изглежда и Ивайло Чочев да се появи в стартовия състав като вътрешен халф заедно с капитана Светослав Дяков. Сигурна изглежда “тройката” зад нападателя - Георги Миланов, Ивелин Попов и Михаил Александров. Селекционерът Петев отново ще заложи на предпочитаната от него схема 4-2-3-1. При необходимост от повече ударна мощ в атаката Божинов може да се включи по всяко време. Завърналият се в националния Тодор Неделев също е готов да помогне за повече креативност в нападение.

За вратарския пост на Николай Михайлов няма колебания, нито за състава на защитата, където опциите също са ограничени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ