ЦСКА се спря за рекорд

ЦСКА сам не поиска да подобри собствения си рекорд за най-резултатен мач в българския футбол. „Червените” сразиха четвъртодивизионния „Сарая” с 11:0 в полуфинал от регионалния кръг за Купата на България.

Най-големият успех в официален мач датираше от 1952 година - 12:0 като гост на „Торпедо” (Русе), но в „А” група. Никога преди ЦСКА не бе играл срещу тим от четвърта лига.

Около 7000 души не се уплашиха от жестокото слънце над стадиона в Пазарджик. Поне 2000 от тях бяха гости от ЦСКА. Още във втората минута се разбра, че интрига няма да има - Виктор Райчев откри резултата, прехвърляйки елементарно вратаря на „Сарая” Иван Спасов.

До края на първото полувреме резултатът стана 7:0 за ЦСКА. Четири от попаденията вкара централният нападател Костадин Хазуров. Отне му само 19 минути. Радой Божилов и Кирил Динчев се разписаха по още веднъж, а за да е шоуто пълно, Лазар Костов заби в собствената мрежа.

Второто полувреме започна също кошмарно за „Сарая”. В 48-ата и 52-рата минута Божилов и Преслав Йорданов направиха 9:0. Вече никой не се съмняваше, че 64-годишният рекорд ще падне. Но като че ли треньорът на ЦСКА Христо Янев даде команда „Спри”.

„Червените” стигаха лесно до вратата, но не стреляха. Едва в последните пет минути Николай Цветков-Демона и Милен Кикарин оформиха крайното 11:0. С половин уста от отбора потвърдиха, че срамът за домакините вече е достатъчно голям. Те също вкараха, но попадението бе отменено за засада.

За сезона ЦСКА има 32 гола в 7 мача с допуснат само един. Това прави средно по 4,57 попадения на мач. С подобни темпове отборът може да стигне кота 100 още до Нова година.

Световен шампион игра за „Сарая”

Световният и европейски шампион по самбо Георги Георгиев влезе като резерва за „Сарая” срещу ЦСКА. Той е също бронзовият медалист от олимпиадата в Атина в джудото през 2004 г. и общински съветник. А на терена действаше като дефанзивен халф.

Най-нещастният вратар през годината в България - Иван Спасов-Сухия, си изкарва прехраната като крупие в пазарджишка бинго зала. Въпреки 11-те гола сърцатият страж спаси няколко положения с впечатляващи плонжове.

Защитата на „Сарая” дирижираше Станислав Петров-Тачо. Негови приятели от трибуните коментираха, че рано сутринта му е свършила смяната като надзирател в затвора, който се намира срещу стадион „Георги Бенковски”.

А Лазар Костов-Дългия, който си вкара автогол, е служител във фонд „Земеделие”. Халфът Георги Игнатов пък е брокер на недвижими имоти.

Всички тези футболисти няма от какво да се срамуват - имаха шанса да играят срещу ЦСКА. И цяла България да ги гледа по телевизията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ