ПАОК отдели 4 милиона евро за Бербатов

Димитър Бербатов подписа с ПАОК договор за един сезон с опция за удължаването му с още година. Сделката се случи след полунощ в първите часове на сряда, като преди това нападателят не се разбра с английския „Астън Вила“ за контракт.

ПАОК ще задели 4 милиона евро по операцията, като в тях са включени заплатата на Бербатов, бонусите за него при брой голове, изиграни мачове, спечелени трофеи и представяне в Европа, както и според постигнатите цели от клуба в края на сезона.
Също така в четирите милиона влизат данъците върху заплащането на играча. Сериозна вноска от сумата Бербатов ще получи авансово.

Основен двигател на сделката е бил Франк Арнесен, датският спортен директор на ПАОК. Култовата фигура във футбола, смятан за един от големите мозъци на играта, е работил в „Аякс“, „Челси“ и „Тотнъм“, където съдбата го запозна с Бербатов. Именно той е настоял клубът да посегне към нападателя.

Собственикът Иван Савидис, който възроди ПАОК с инвестициите си в закъсалия преди десетина години отбор, също имал съществена роля в преговорите и бързата развръзка, твърдят гръцките медии.

Срокът за картотека в Лига Европа, където ПАОК стигна груповата фаза, бе изтекъл в полунощ на вторник срещу сряда, но УЕФА разреши българинът да бъде включен в списъка на гръцкия клуб за турнира. Така Бербатов ще играе не само в първенството, но и срещу „Борусия“ (Дортмунд), руския „Краснодар“ и азербайджанския „Габала“.

„Един футболен артист идва в Солун“, крещи туитър профилът на страницата на клуба.
Еуфорията е огромна, като в четвъртък се чака представянето на българина. Вчера водещият спортен вестник на град Солун - „Метроспорт“, прегря от новини около новата суперзвезда на „черно-белите“. Десет водещи заглавия на челната онлайн страница на изданието бяха с марка ?????????? (както се изписва името на българския ас на гръцки език). Форумите на феновете са пълни с ентусиазирани коментари.

Прищявка на съдбата е, ако ПАОК е последният клуб на 34-годишния Бербатов, той да завърши кариерата си на по-малко от 200 км от мястото, където започна преди близо 20 години - Благоевград.

В Гърция: Императорът на „Тумба“!

„Императорът на „Тумба“, изригна в. „Метроспорт“ за идването на Димитър Бербатов на стадиона, където на никой гост не е комфортно.
„Суперзвезда“, в еуфория е и сайтът на привържениците на ПАОК. Фенове се стягат да чакат на летището новия нападател, което е традиционно за лудата агитка на „черно-белите“.

Видеа с головете на Бербатов в цялата му кариера, както и подробности за приятелката му Елена, дъщерите, личния живот се леят из сайтовете и вестниците в Солун.

Най-вероятно българинът ще вземе номер 14, който бе носен досега от абсолютния идол на местните запалянковци Дмитрис Салпингидис, който напусна клуба след общо 12 сезона в него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ