Турски учебен изтребител се е разбил в централната провинция Невшехир

Туск: Личните данни на гражданите на ЕС трябва да бъдат напълно защитени

“Омония” дава Петев на съд

Културата на маорите привлича туристи в Нова Зеландия Коренните жители са 15% от населението в островната страна

Вижте снимки от заседанието на Европейския съвет в Брюксел

Вучич: Не съм доволен, че западните сили са твърдо решени да запазят независимостта на Косово

Бунтовници напускат Източна Гута след месец тежки боеве

6 коли се удариха на Северната тангента в София

Кодзиас кацна на летището в Скопие

Водещият адвокат на Тръмп по „руското разследване“ подаде оставка

Подпалиха колата на полицейски шеф във Враца Съседният паркиран автомобил също бил на ченге

„Зебри“ убийци дебнат на пътя (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 март 2018

Няма престъпление от шефката на САС Административният ръководител Даниела Дончева не е упражнявала натиск при решаване на дело

Ратко Младич обжалва присъдата си за военни престъпления

Cushman & Wakefield се обединява с DTZ в компания с годишни приходи от над$ 5 млрд.

Стратегическото партньорство с Forton за България и Македония се запазва

Нова глобална консултантска компания с годишни приходи от над$5 млрд. ще оперира на пазара на бизнес имоти в резултат от приключилото на 1 септември обединение между Cushman & Wakefield и DTZ.

Тя ще работи под бранда Cushman & Wakefield, запазвайки стратегическото си партньорство за България и Македония с Forton.

От обединението между Cushman & Wakefield и DTZ се създава глобална структура с повече от 43 000 служители, дейност на над 60 пазара по света, 4.3 млрд. кв. метра под управление и транзакции за над $191 млрд.

Начело на обединената Cushman & Wakefield ще застанат Брет Уайт като главен изпълнителен директор и Тод Ликерман като президент.

По думите на Брет Уайт новата компания заема водещо място сред консултантите на пазара на бизнес имоти на всички континенти и при всички видове услуги.

„Това е събитие, което изцяло ще пренареди този бизнес“, коментира той и допълни: „Cushman & Wakefield и DTZ винаги са се разраствали активно и са укрепвали позициите си независимо една от друга. Сега обединяваме амбиции и потенциал в най-добрия възможен момент и с ясната цел да се утвърдим на върха на нашия пазар“.

„Приключилото сливане между Cushman & Wakefield и DTZ е историческа крачка, но далеч не е краят на съвместния ни път“, допълни Тод Ликерман. Той го определи като крайъгълен камък за новата обединена компания и низ от нови възможности пред нейните клиенти, партньори и служители.

В регионален план приключилото обединение между Cushman & Wakefield и DTZ също се очаква да окаже значителен ефект.

“Cushman & Wakefield и Forton ще продължат да работят както досега на пазарите в България и Македония. Партньорството ни е изпитано във времето и сега ще можем да предложим още по- всеобхватни и задълбочени услуги на нашите клиенти”, каза изпълнителният директор на Forton/Cushman & Wakefield Михаела Лашова.

„За нас като стратегически партньор на Cushman & Wakefield това разрастване е отлична перспектива от гледна точка на достъпа до повече пазари и по-широка клиентска база, при това в момент, в който интересът към имотните пазари расте в световен план“, добави тя.

Според нея то ще е от полза за целия имотен сегмент, тъй като ще направи България по-видима за инвеститорите от целия свят.

Обединението между двете глобални консултантски компании бе договорено през пролетта, след продажбата на 81% от Cushman & Wakefield от Exor SpA, част от групата Agnelli. Новите собственици са група инвеститори, включващи базирания в Тексас фонд TPG, азиатската инвестиционна компания PAG и американската OTPP (Ontario Teachers’ Pension Plan). Миналата година те придобиха DTZ.

В България и Македония Forton е лидер в предоставянето на услуги за бизнес имоти за инвеститори, корпоративни клиенти и банки. Forton е стратегически партньор на глобалната консултантска компания Cushman & Wakefield в двете страни и част от AG Capital, най-голямата българска група от компании за услуги, свързани с недвижими имоти, в която влизат още „Адрес“, Facility Optimum, BLD, Unique Estates. Forton предлага решения от начало до край за проекти за офис, търговски и логистични центрове, хотели, курорти, жилищни комплекси, специализирани имоти и проекти. Експертите й могат да помогнат с инвестиционно планиране и консултиране, отдаване под наем и наемане на офис, търговски или индустриални площи, продажби и придобивания, бизнес консултиране, оценки на имоти и управление на активи.

Като регулирана от Royal Institution of Chartered Surveyors компания Forton работи по най-високите международни стандарти за услуги, свързани с недвижими имоти. Партньорството с Cushman & Wakefield позволява на компанията да служи като двупосочна врзка между българската и глобалната икономика.

Cushman & Wakefield е най-голямата в света неборсова компания за услуги, свързани с бизнес имоти. Тя консултира и представлява клиенти във всички аспекти на ползването и инвестициите в имоти и се е установила на ключови позиции в основните пазари по света, както показва и честото й участие в много от най-значителните договори за наем на имоти, продажби и мандати за управление. Създадена през 1917 г., след обединението с DTZ тя има офиси в 60 страни и повече от 43 хиляди служители.

Предлага пълния спектър от услуги за всички видове имоти, включително отдаване и наемане, продажби и придобивания, дългово и структурирано финансиране, корпоративно финансиране и инвестиционно банкиране, корпоративни услуги, управление на имоти, управление и поддръжка на сгради и съоръжения, проект мениджмънт, консултиране и оценки. Фирмата управлява активи на стойност над $4 милиарда долара в цял свят.

Разпознат лидер в национални и глобални проучвания, компанията публикува пазарната си информация и изследвания в интернет на адрес www.cushmanwakefield.com/knowledge.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.