Cushman & Wakefield се обединява с DTZ в компания с годишни приходи от над$ 5 млрд.

Стратегическото партньорство с Forton за България и Македония се запазва

Нова глобална консултантска компания с годишни приходи от над$5 млрд. ще оперира на пазара на бизнес имоти в резултат от приключилото на 1 септември обединение между Cushman & Wakefield и DTZ.

Тя ще работи под бранда Cushman & Wakefield, запазвайки стратегическото си партньорство за България и Македония с Forton.

От обединението между Cushman & Wakefield и DTZ се създава глобална структура с повече от 43 000 служители, дейност на над 60 пазара по света, 4.3 млрд. кв. метра под управление и транзакции за над $191 млрд.

Начело на обединената Cushman & Wakefield ще застанат Брет Уайт като главен изпълнителен директор и Тод Ликерман като президент.

По думите на Брет Уайт новата компания заема водещо място сред консултантите на пазара на бизнес имоти на всички континенти и при всички видове услуги.

„Това е събитие, което изцяло ще пренареди този бизнес“, коментира той и допълни: „Cushman & Wakefield и DTZ винаги са се разраствали активно и са укрепвали позициите си независимо една от друга. Сега обединяваме амбиции и потенциал в най-добрия възможен момент и с ясната цел да се утвърдим на върха на нашия пазар“.

„Приключилото сливане между Cushman & Wakefield и DTZ е историческа крачка, но далеч не е краят на съвместния ни път“, допълни Тод Ликерман. Той го определи като крайъгълен камък за новата обединена компания и низ от нови възможности пред нейните клиенти, партньори и служители.

В регионален план приключилото обединение между Cushman & Wakefield и DTZ също се очаква да окаже значителен ефект.

“Cushman & Wakefield и Forton ще продължат да работят както досега на пазарите в България и Македония. Партньорството ни е изпитано във времето и сега ще можем да предложим още по- всеобхватни и задълбочени услуги на нашите клиенти”, каза изпълнителният директор на Forton/Cushman & Wakefield Михаела Лашова.

„За нас като стратегически партньор на Cushman & Wakefield това разрастване е отлична перспектива от гледна точка на достъпа до повече пазари и по-широка клиентска база, при това в момент, в който интересът към имотните пазари расте в световен план“, добави тя.

Според нея то ще е от полза за целия имотен сегмент, тъй като ще направи България по-видима за инвеститорите от целия свят.

Обединението между двете глобални консултантски компании бе договорено през пролетта, след продажбата на 81% от Cushman & Wakefield от Exor SpA, част от групата Agnelli. Новите собственици са група инвеститори, включващи базирания в Тексас фонд TPG, азиатската инвестиционна компания PAG и американската OTPP (Ontario Teachers' Pension Plan). Миналата година те придобиха DTZ.

В България и Македония Forton е лидер в предоставянето на услуги за бизнес имоти за инвеститори, корпоративни клиенти и банки. Forton е стратегически партньор на глобалната консултантска компания Cushman & Wakefield в двете страни и част от AG Capital, най-голямата българска група от компании за услуги, свързани с недвижими имоти, в която влизат още „Адрес“, Facility Optimum, BLD, Unique Estates. Forton предлага решения от начало до край за проекти за офис, търговски и логистични центрове, хотели, курорти, жилищни комплекси, специализирани имоти и проекти. Експертите й могат да помогнат с инвестиционно планиране и консултиране, отдаване под наем и наемане на офис, търговски или индустриални площи, продажби и придобивания, бизнес консултиране, оценки на имоти и управление на активи.

Като регулирана от Royal Institution of Chartered Surveyors компания Forton работи по най-високите международни стандарти за услуги, свързани с недвижими имоти. Партньорството с Cushman & Wakefield позволява на компанията да служи като двупосочна врзка между българската и глобалната икономика.

Cushman & Wakefield е най-голямата в света неборсова компания за услуги, свързани с бизнес имоти. Тя консултира и представлява клиенти във всички аспекти на ползването и инвестициите в имоти и се е установила на ключови позиции в основните пазари по света, както показва и честото й участие в много от най-значителните договори за наем на имоти, продажби и мандати за управление. Създадена през 1917 г., след обединението с DTZ тя има офиси в 60 страни и повече от 43 хиляди служители.

Предлага пълния спектър от услуги за всички видове имоти, включително отдаване и наемане, продажби и придобивания, дългово и структурирано финансиране, корпоративно финансиране и инвестиционно банкиране, корпоративни услуги, управление на имоти, управление и поддръжка на сгради и съоръжения, проект мениджмънт, консултиране и оценки. Фирмата управлява активи на стойност над $4 милиарда долара в цял свят.

Разпознат лидер в национални и глобални проучвания, компанията публикува пазарната си информация и изследвания в интернет на адрес www.cushmanwakefield.com/knowledge.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес