Братът на арестуван за камиона ковчег: Тарторът на каналджиите се укрива, знам кой е

В село Малорад, откъдето е арестуваният за камиона ковчег в Австрия българин Венцислав Тодоров-Вани, са в шок от новината, че той е отговорен за смъртта на 71 емигранти. Те го разпознаха безпогрешно по снимките от австрийската полиция, въпреки че името му не беше обявено официално, съобщи bTV.

По думите на съседите му Вани никога не е бил викан в полицията и не е създавал проблеми. Вуйчото на задържания е в шок, защото племенникът му не е осъждан. „Той работи, не спира. Аз го знам, че работи, кара, връща, доставя. Това е петно за нас, петно и то голямо”, заяви Донко Илиев.

Според близките и приятелите му Вани е бил подведен. Брат му Асен отишъл в Будапеща, за да получи информация от разследващите. Той обаче не разбрал нищо, не му позволили и да се види с брат си. „Той не е задържан на местопрестъплението, в камиона. Него са го хванали, не знам, някой го е натопил, казал е, че той е бил ама това може да го каже всеки”, заяви Асен.

Приятелите на Вани смятат, че е бил подведен и не е знаел какво има в камиона. Според Асен Тодоров тарторът на групата е на свобода и се укрива у нас. Той знаел името му и бил готов да съдейства на властите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.