Стоян Мирчев, БСП: Михаил Миков отсъства от кампанията, а сега принизява усилията ни

Пожарите в Австралия унищожили част от имота на Ръсел Кроу

Уволниха пияния шофьор на училищен автобус

Прокуратурата: Няма доказателства за престъпление в сигнала на БОЕЦ срещу Иван Гешев

Как да обясним на блондинка защо звукът от гръмотевицата закъснява

Туск: Великобритания ще стане второстепенен играч след Брекзит

Кметът на Перник: Водният режим, който предлагат от ВиК, може да унищожи цели сектори

Жираф предизвика тежка катастрофа в резерват в ЮАР, загина турист

Мечка нападна и рани ловец край село Търничене

Стрелба в колеж в руския град Благовещенск (ВИДЕО)

Ярък метеор освети небето над няколко американски щата (ВИДЕО)

Арктически студ скова големи части от САЩ

Facebook изтрил 5,4 млрд. фалшиви профила тази година

Тръмп пред Ердоган: Европа трябва да плаща повече за сирийските бежанци

Емил Нешев, ПСС: Предстои транспортиране на тялото на загиналата в Рила жена

Трима министри на бизнес форум в Пловдив

Виктор Иванов, „24 часа“

Иван Тотев: Пловдивския бизнес бързо пое по пътя на растежа

Компаниите в Пловдив бързо преодоляха кризата и поеха по пътя на растежа, заяви кметът на Пловдив Иван Тотев при откриването на дискусията „Пловдив 2020“, организирана от в. „24 часа“ и в. „Труд“.

На национално ниво Пловдив вече излиза в една много положителна светлина и резултатите ни предизвикват взпечатление, каза още Тотев.

Според него положителна черта на Пловдив е, че градът няма нито индустриален мастодонт, нито изключителни дадености за туристическа индустрия. Това прави бизнесът диверсифициран и успешен, категоричен бе Тотев.

Томислав Дончев: Трябва да търсим алтернативи на еврофондовете

До 2023 г. европейските фондове ще са основният инвестиционен ресурс в България, поне като публични инвестиции, обяви вицепремиерът Томаслав Дончев по време на дискусиятa.

Трябва обаче постепенно да се търсят алтернативи на европейското финансиране, предупреди Дончев както бизнесът, така и местните власти.

Пловдив трябва да заложи на културата, защото това е душата на икономиката и може да превърне града в марка, заяви още Дончев. Покрай титлата европейска столица на културата градът има уникален шанс да се превърне в марка, обясни вицепремиерът.

Бизнесът трябва да установи връзки с образованието, защото за индустрията подготвените кадри са изключително важни, посъветва представителите на пловдивската икономика Дончев. Според него заводите трябва да инвестират в стажанти, които след 4-5 години ще са идеалната работна ръка за производствата.

„Връзките между образованието и бизнеса са кратични. Само с една прекрасна наредба за дуалното образование, няма да се получи“, категоричен бе Томислав Дончев. „Устойчив растеж без производство и индустрия няма. Растежът на база финансови спекулации и услуги не е устойчив. Индустрията дава база на икономиката да оцелее в кризисни времена и генерира устойчива заетост, а тя има нужда от добре подготвени кадри“, каза още той.

Николина Ангелкова: Свързваме регистрите на хотелите с НАП и МВР

В Пловдив е започнал пилотен проект, който трябва да свърже в обща система регистрите на хотелите за техните гости с НАП и МВР, а и с регистрите на туристическото министерство. Това обяви министърът на туризмъ Николина Ангелкова.

Тази връзка ще донесе освен всички други ползи и много по-добро ослужване, също така и яснота за развитието на туризма, категорична бе Ангелкова.

Пловдив е една от дестинациите в страната, които не са засегнати от трудния сезон, а напротив отбелязват ръст,  съобщи още министърът. За първите 6 месеца на годината в града има 5% увеличние на броя на туристите и 8% на нощувките. Това означава, че градът е създал своите контакти и е интересн, дори за туристи от далечни дестинации като Китай, обясни Ангелкова.

Културно-историческият туризъм трябва да стане един от трите водещи сегмента в отрасъла, обясни Ангелкова. Заради това министерството е създало 8 културни дестинации. Пловдив попада в тази за архитектура и занаятчийство, каза Ангелкова.

България има над 40 000 артефакта и исторически атракции и продължава да разкрива нови. Това ни нарежда в първата тройка на страните с културно-историческо наследства наред с Гърция и Италия, каза министърката.

Фокус догодина ще е и виненият туризъм, като в Пловдив ще се проведе най-голямото международно винено изложение, обясни Ангелкова. Ще бъдат направени и множество винени маршрути с помощта на бизнеса и общините.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.