4 месеца затвор за рецидивист, плюл и обиждал полицаи

Районният съд в Горна Оряховица постанови 4 месеца затвор при първоначален строг режим за рецидивист, който наплюл и обиждал полицаи. Наказанието е наложено на Х.Г. за дръзка хулиганска проява след споразумение с Районната прокуратура в железничарския град.

Екшънът се разиграл на 12 август тази година на ул."Янтра" 27 в Горна Оряховица. Криминално проявеният мъж е признат за виновен след като извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред като безпричинно нанасял множество удари с крака по полицейски служители А.М.К. и М.А.П. и ги наричал "мърши".

Разяреният горнооряховец наплюл два пъти полицай А.М.К. и отправил закани към колегата му: "Мършо, тебе ще те убия като ме пуснете. Знам къде живееш, ще ти подпаля къщата". Горнооряховецът заплашвал блъстителите на реда и с думите: "Ще ви заколя, само да изляза".

"Деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на власт, изпълняващ задълженията си опазване на обществения ред и се отличава с изключителен цинизъм и дързост", пише в решението на съда в Горна Оряховица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони