Изправят на съд хулиган, надупчил гумите на 4 патрулки в Стражица

Изправят на съд рецидивист, който унищожил 16 гуми на 4 патрулки в Стражица. Стойността на поразеното полицейско имущество от вандалския акт е изчислено на 1420 лева. Районната прокуратура в Горна Оряховица е внесла обвинителен акт срещу 31-годишния Димитър Данев за унищожаване и повреждане на чужда собственост.

Хулиганството било извършено в нощта срещу 30 юни тази година, когато мъжът решил да си отмъсти на полицаите в родния си град, защото по рано същия ден бил заловен за пореден път да кара мотоциклет без книжка и пиян. Дрегерът засякъл, че Данев управлява с над 1,2 промила и той бил задържан.

Известният в града като Митьо Далаверата същата нощ обаче решил да накаже блюстителите на реда. Промъкнал се до Полицейското управление, прескочил двуметровата оград и с нож надупчил гумите на паркираните в двора полицейски автомобили.

Ден по-късно той бе разкрит по оставени от него следи. Злосторникът никога не е имал шофьорска книжка за возило,защото няма завършен 8 клас и сега учи задочно. Той има куп присъди само за кражби. "Задига, каквото му падне, а злодеянията му са от 13 -годишна възраст", споделят разследващи.

Тази пролет си купил собствен мотор и решил да се почерпи за придобивката. След като се напил подкарал машината, но отново бил заловен. За унищожаването на гумите го грози вероятно пробация и за назидание може да бъде изпратен да чисти полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони