ЕК: Липсва прозрачност при даването на гражданство срещу инвестиции в България

Условна присъда за наркоплантация Продукция за 8 700 лв. е конфискувана от дворното място

Джулиана Гани се сгоди

Депутатите узакониха проверки на журналистически публикации

Премиерът Бойко Борисов: Коалицията си работи прекрасно (ВИДЕО)

Бащата на Николай Банев почина Бившият ДС полковник вярвал, че синът му е защитник на социално слабите и пази народното имане като очите си

Квартирант краде врати и ток от съседи в Шумен

Поставят контейнери за дрехи и обувки в Шумен

Здравният министър сезира Цацаров за зачестилите нападения над медици

Поредна старица „помогна на МВР“ и хариза на престъпници 4000 лв.

Трима души са в реанимация в Търново след усложнения от грип С вирусен енцефалит са бременна жена и 6-годишно дете

Проучване на „Афис“ постави БСП пред ГЕРБ за евровота

Затвор за момче, убило приятел в катастрофа

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 23 януари 2019

Пускат два покрити плувни басейна в Сливен

Пловдив посреща инвеститори от IT и аутсорсинг индустрията

Община Пловдив организира на 10-ти септември 2015 г. втория по рода си еднодневен бизнес форум „Outsourcing Destination Bulgaria”. На конференцията се очаква Пловдив да затвърди позициите си като предпочитана инвестиционна дестинация за компаниите от IT и аутсорсинг индустрията. Градът се налага като притегателен център в България за инвестиции в информационните технологии и аутсорсинг на бизнес процесите.

Главна цел на събитието е да се продължат дискусиите за човешкия капитал и необходимите компетенции, сътрудничеството между аутсорсинг бизнеса и образователните институции и академичната общност като условие създаване на подходящите кадри. Ще се обсъжда и актуалния въпрос свързан с политиката на привличането на таланти извън ЕС.

Във форума ще вземат участие експерти от сектора, представители на централната и местна власти и браншови организации, ръководители на водещи компании, които ще дадат обратна връзка за това какво е да се прави бизнес в Пловдив и въобще в България.

Към днешна дата в IT и BPO сектора в Пловдив работят над 5 000 души в 80 компании и създаването на работни места за младите и талантливи висшисти е сред най-големите приоритети на местното управление. Това е и най-бързо растящата индустрия в Пловдив, като потенциалът е сериозен и голяма част от водещите компании вече имат офиси в града.

На форума„Outsourcing Destination Bulgaria“ през следващата седмица ще бъдат представени и инвестиционните проекти за изграждане на офис сгради, които са специализирани за посрещането на интереса от страна на аутсорсинг индустрията. Новите офис проекти, които се реализират в момента са предпоставка за привличане на нови инвестиции и създаване на нови работни места. Примери за такива проекти са Офис Парк Пловдив, реализиран от инвестиционната компания Галакси Инвестмънт Груп, проектите на Sibiz и Империал.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.