Родилка почина след спешно секцио в Търговище, бебето е спасено

36-годишна родилка е починала след секцио по спешност в болницата в Търговище. Трагедията е станала към 23,35ч. в сряда, но институциите в града си замълчаха по случая, който гръмна в социална мрежа с известието: "Смърт на родилка прикрива болницата в Търговище!".

Директорът на болницата д-р Иван Светулков потвърди, че има такъв смъртен случай. Бременна в последния месец отишла в сряда в болницата в общо увредено състояние. Установено е, че има задух и белодробно тромбоемболия. Медикаментите, които се ползвали за лечението на това опасно състояние щели да застрашат плода и да доведат до кръвоизлив, което наложило спешно вадене на бебето. То е спасено, но час след операцията, жената починала в ОАРИЛ, потвърди д-р Светулков. Това било второ раждане за жената, която била от търговищките села.

Шефът на болницата заяви, че са информирали Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и министерството и не са скрили случая. Аутопсията потвърдила диагнозата.

Директорът на РЗИ д-р Венка Стоянова заяви, че щели да информират обществеността след приключване на назначената проверка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини