На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Акция “Багер” в Гърмен започва отново в понеделник

Багери влизат в ромското гето на Гърмен отново в първия ден на следващата седмица.

Предвидени за събаряне са 5 къщи. С тях акция Багер продължава, след като имаше временно спиране на процедурата по премахването на незаконните посройки.

На 2 септември служители на Дирекция за национален строителен контрол са поставили лепенки на 5 къщи, с които уведомяват, че в понеделник ще бъдат съборени. Собствениците на тези сгради са открити и са им връчени декларации, в които са отказали временно настаняване на друго място. Търсят се стопаните и на другите незаконни сгради. Процедурата изисква да декларират искат или не настаняване извън квартала. Никой от ДНСК не е потърсил нашето съдействие”, каза в сряда кметът на община Гърмен Минка Капитанова.

В края на юни бяха съборени само 4 от общо 124 сгради. После МРРБ постанови временна забрана до края на септември за бутането на следващите 2 постройки. От регионалното министерство увериха, че ДНСК ще изпълни всички влезли в сила заповеди за премахване на незаконните строежи при стриктно спазване на човешки права и принципа за съразмерност. За премахването на 20 постройки вече е избран изпълнител.

Акцията стартира след вълна от протести в Гърмен на местните жители, които поискаха от държавата да спазва законите и да ги приложи еднакво към всички. В ромското гето на Гърмен има изградени 124 незаконни къщи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.