Камион уби инспектор от ДАИ при проверка на пътя (обзор)

Камион прегази и уби на място 39-годишен инспектор от Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”, по-известна като ДАИ. Жестоката катастрофа стана вчера на пътя София - Калотина, близо до разклона за село Пролеша.

Служителят на ДАИ спрял за проверка български ТИР, пътуващ към Сърбия. Мястото на проверката било на уширение встрани от двете платна, по които се движел трафикът. Шофьорът отворил вратата и тъкмо подавал документите за регистрация и за товара, когато се задал самосвал, натоварен с пясък. Той се движел бавно и бил застигнат от сръбски ТИР. Двата камиона се ударили леко странично, самосвалът се насочил към уширението и отнесъл тялото на инспектора заедно с отворената врата на кабината. Мъжът издъхнал преди идването на линейката. Тестовете за алкохол с дрегер и на двамата шофьори, участвали в инцидента, били отрицателни.

“Това е първият случай в 13-годишната история на нашата служба, когато инспектор загива при проверка на пътя”, каза шефът на ДАИ Цветелин Цветанов. Според него мястото на проверката е било обезопасено по всички правила.

Убитият служител е семеен, баща на 2 деца. “Работи при нас от 2009 г. - изряден и дисциплиниран, без никакви наказания”, добави Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право