Лиляна Павлова за българското европредседателство: Мисията е изпълнена успешно

Наградиха доблестни деца, намерили и предали чантичка с документи и 1000 лева Петокласниците получих грамоти от директора на полицията във Велико Търново

Теменужка Петкова: Газоразпределителната инфраструктура в България ще се развива, ако има икономически интерес

Експерт прогнозира: Професията оператор на кол център ще се трансформира в оператор на робот

Търсят тяло на бебе, родено вчера в Кърджали, източват „Водното огледало“

Републиканските пътища в Сливенска област – проходими при зимни условия

Благодетели дариха 1100 лв. за изграждане на паметник на ген. Сава Муткуров в Търново

Комисар Мария Габриел с престижна награда „Талант в политиката 2018“

Тировете с дестинация България, влизащи от Турция, няма да бъдат пренасочвани през Лесово – Хамзабейли

Иван Тотев: Никога не е имало идея да се разфасоват прасета в центъра на Пловдив

Петър Петров от „Юлен“: Дружеството няма никакви кредити към Първа Инвестиционна Банка или други български банки Поради некоректността на журналистите от Икономедиа, концесионерът на ски зона "Банско" повече няма да отговаря на въпроси, задавани от изданията на тази медийна група

Откриха близо 700 литра нелегален алкохол по обява в Интернет

Клуб „Активна сигурност“ организира коледен празник за деца от домове в Пловдивско Кампанията е под надслов "SOS - Грижа без граници"

Запален комин обгази пенсионерка

Отпускат се 4 милиона лева за Клиниката по изгаряния в „Пирогов“, обяви министър Ананиев

Борисов: Иван Тотев е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив

Иван Тотев е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив и се надявам тези, които подкрепят ГЕРБ да подкрепят и него. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов по време на посещение на новопостроeнaта многофункционална спортна зала, която беше открита миналата неделя в Пловдив. Премиерът подчерта, че другият кандидат за кмет Здравко Димитров му е приятел, но Тотев е кандидатът на ГЕРБ.

Премиерът Бойко Борисов инспектира новата спортна зала в Пловдив, съобщи Фокус.

В присъствието на кмета на Пловдив и на редица районни кметове Борисов изрази задоволството си от структурата и качеството на залата. Той сравни новата спортна зала с най-модерната такава в Туркменистан, които се готвят за азиатските игри през 2017 г. В Пловдив министър-председателят ще разгледа и обновения символ на града „Пеещите фонтани” в Цар Симеоновата градина. По-късно ще инспектира и ремонта на драматичния театър в центъра на града.

Критиките срещу антикорупционния закон относно анонимните сигнали имат своето основание. Това допълни Бойко Борисов  Законопроектът за борбата с корупцията не е на Меглена Кунева, това е законопроект на МС. Утре ще има в 09.00 часа среща на всички партии, които подкрепят правителството, защото две от тях отказаха да го подкрепят днес – АБВ и Патриотичния фронт. Надявам се след 3 месеца, че ще внесем някои корекции, защото имаше и забележки, които имат своето основание например за анонимните свидетели, коментира премиерът. По думите му в тази насока вече има практики в света – „анонимният сигнал да влиза през адвокат”.

„Не се задръстват от жалби и анонимни сигнали, защото в България всеки мрази всеки и може да му пусне един сигнал и да го ровят институциите месеци наред. Може да се злоупотреби и по политически план. А когато се внесе синонимният сигнал при адвокат, след това ако се окаже, че е клеветнически, може да си предявиш претенциите в съда, да си го осъдиш за клевета”, обясни Борисов и допълни, че тези корекции могат да бъдат направени и това да удовлетвори всички. „В тези три месеца, ще се опитаме да го коригираме. Можеше да мине днес, защото между първо и второ четене това можеше да стане, но така са преценили – ще бъдем по-внимателни ноември месец. Като прибавим че всички партии вече са в предизборна кампания, всички са се съсредоточили да се показват каква идентичност имат, колко са само те и самодостатъчни, разбирам и колегите, които пък не го подкрепиха”, каза още министър-председателят.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.