Борисов: Иван Тотев е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив

Иван Тотев е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив и се надявам тези, които подкрепят ГЕРБ да подкрепят и него. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов по време на посещение на новопостроeнaта многофункционална спортна зала, която беше открита миналата неделя в Пловдив. Премиерът подчерта, че другият кандидат за кмет Здравко Димитров му е приятел, но Тотев е кандидатът на ГЕРБ.

Премиерът Бойко Борисов инспектира новата спортна зала в Пловдив, съобщи Фокус.

В присъствието на кмета на Пловдив и на редица районни кметове Борисов изрази задоволството си от структурата и качеството на залата. Той сравни новата спортна зала с най-модерната такава в Туркменистан, които се готвят за азиатските игри през 2017 г. В Пловдив министър-председателят ще разгледа и обновения символ на града „Пеещите фонтани” в Цар Симеоновата градина. По-късно ще инспектира и ремонта на драматичния театър в центъра на града.

Критиките срещу антикорупционния закон относно анонимните сигнали имат своето основание. Това допълни Бойко Борисов  Законопроектът за борбата с корупцията не е на Меглена Кунева, това е законопроект на МС. Утре ще има в 09.00 часа среща на всички партии, които подкрепят правителството, защото две от тях отказаха да го подкрепят днес – АБВ и Патриотичния фронт. Надявам се след 3 месеца, че ще внесем някои корекции, защото имаше и забележки, които имат своето основание например за анонимните свидетели, коментира премиерът. По думите му в тази насока вече има практики в света – „анонимният сигнал да влиза през адвокат”.

„Не се задръстват от жалби и анонимни сигнали, защото в България всеки мрази всеки и може да му пусне един сигнал и да го ровят институциите месеци наред. Може да се злоупотреби и по политически план. А когато се внесе синонимният сигнал при адвокат, след това ако се окаже, че е клеветнически, може да си предявиш претенциите в съда, да си го осъдиш за клевета”, обясни Борисов и допълни, че тези корекции могат да бъдат направени и това да удовлетвори всички. „В тези три месеца, ще се опитаме да го коригираме. Можеше да мине днес, защото между първо и второ четене това можеше да стане, но така са преценили – ще бъдем по-внимателни ноември месец. Като прибавим че всички партии вече са в предизборна кампания, всички са се съсредоточили да се показват каква идентичност имат, колко са само те и самодостатъчни, разбирам и колегите, които пък не го подкрепиха”, каза още министър-председателят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини