Бербатов разтре се„Тумба”: Факли, бомби и песен за българина при представянето му в ПАОК (обзор)

Звездата „влезе” в агитката на ПАОК със селфи

Димитър Бербатов усети силата на „Тумба” с прочутата публика на ПАОК, но и разтресе стадиона с появяването си. Хиляди луди запалянковци в Солун изпълниха централната трибуна на стадиона за представянето на българина.

Шоуто трябваше да започне в 16 ч българско време, но хора се стичаха към арената от поне час по-рано. Колко бяха - 6-7 хиляди, може би и повече...

Представянето закъсня и започна в 16,36 часа, като Бербатов излезе с широка усмивка на игрището по екип на новия си отбор.

Феновете изригнаха, запяха песни, хвърляха ленти и бомбички, пламнаха и няколко факли. Фотографите наобиколиха звездата, която помахваше към трибуната. Един дрон с видеокамера кръжеше над главата на аса.

След речта за благодарност към феновете, Бербатов подписа десетина топки и ги изрита в агитката, като се разходи пред целия сектор и прати сувенирите в различни части - да даде шанс на повече хора да стигнат до тях!

После поиска мобилния си телефон от човек от клуба и засне видео на пеещата агитка. И накрая за десерт - селфи с морето от „черно-бели” зад гърба му и снимка на фона му, направена пак от служителя на ПАОК.

Това доведе до екстаз запалянковците, а се чу и песен, която съдържа името на българина. Явно той успя да спечели новите си фенове дори преди да е изиграл и минута. Видяха се и първите български знамена сред иначе черно-белия фон.

Бербо вдигна за последен път ръка за поздрав и се прибра в тунела. Всичко продължи 13 минути, а някои фенове чакаха над час и половина, за да го видят на живо.

Преди шоуто Бербатов едва успя да стигне до стадиона с луксозния си автомобил, посрещнат на улицата от запалянковци. Те пееха, скандираха и ръкомахаха енергично около колата.

НОМЕР 10

Фланелката му струва

60 евро

Фланелката, с която Димитър Бербатов ще опита да вкара много голове за ПАОК, вече се продава за 60 евро в клубния магазин. Вчера преди шоуто по представянето на звездата се извиха опашки за новия екип с №10 на черно-белите. Бербатов не за първи път играе с десетката - той я носеше и в „Монако” миналия сезон. Деветката в ПАОК носи 23-годишният бразилец Жаиро, привлечен през лятото от словашкия „Тренчин”.

БЪЛГАРИНЪТ КЪМ ФЕНОВЕТЕ:

Ще се бия за вас, защото сме братя

„Благодаря ви, че сте тук. Невероятно посрещане!”, обърна се Димитър Бербатов към шумната централна трибуна на стадион „Тумба”. Българският нападател говори на английски пред феновете на новия си клуб, като често бе прекъсван от аплодисменти и от песните им. Чу се и рефрен с неговото име, явно набързо измислен след трансфера.

„Оценявам това, че сте дошли днес - каза Бербо. - Аз съм един нормален човек, който обича да играе футбол. Затова е важно, че сте тук. Баща ми е роден на 50 километра от границата, съвсем наблизо. Това значи, че с вас сме братя. А братята се бият един за друг. Аз ще се бия за вас. Заедно ще опитаме да постигнем целите си.

Благодаря на собственика Иван Савидис за неговата упоритост да ме доведе тук. Той ми разказа за историята и феновете. Тази година ПАОК има 90-годишнина и заедно трябва да отпразнуваме този юбилей. И да го направим с победи.”

„Добре дошъл в нашия дом, Димитър - посрещна го човек от ръководството на терена. - Тук ще усетиш енергията и силата на нашите фенове.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят