Египетски милиардер е готов да купи остров и да заселили там бежанците

Един от най-богатите хора в Египет – медийният магнат Нагиб Савирис, е готов да купи остров, на който да се установят бежанците, търсещи спасение от войните, насилието и убийствата, пише руският вестник „Независимая газета“.

„Гърция или Италия, продайте ми някой остров, и аз ще провъзглася неговата независимост, ще поканя там мигранти и ще им осигуря работни места, за да си създадат нова държава“, пише в социалната мрежа туитър Савирис.

По думите на медийния магнат Гърция, която изпитва сериозни финансови проблеми, би трябвало да има за продан някой изоставен пустинен остров, на който може да бъдат заселени бежанци. Той увери, че ще се обърне към премиерите в Рим и Атина и се надява на положителен отговор, тъй като той „бъде от полза и за двете държави“.

„Никаква логика и ум не разбира униженията, с които бежанците се сблъскват в Европа, където, рискувайки живота си, бягат с надежда за спокоен и мирен живот“, заяви в интервю за египетски телевизионен канал милиардерът, като допълни, че „нито един човек със съвест не може повече да гледа и чете всеки ден новини за смъртта на мигранти и да продължава да мълчи“.

Савирис изрази готовност да купи с лични средства остров и да финансира проекти за развитието му. „Ние вече построихме град в пустинята и днес там живеят десетки хиляди души“, припомни медийният магнат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят