Зеленогорски: Трябва да търсим вариант за предсрочни избори

"Аз лично смятам, че е по-добре да кажем ясно на обществото, че в парламента няма достатъчно мнозинство, което да гарантира успешното развитие на България, и трябва да търсим вариант за предсрочни парламентарни избори". Това заяви за Нова ТВ Найден Зеленогорски от "Движение България на гражданите" след вчерашното бламиране на антикорупционния закон.

"В парламента се осигури едно прокорупционно, а не антикорупционно мнозинство, което е много унизително за българското общество", изтъкна депутатът, след като законопроектът бе отхвърлен от Патриотите, АБВ и БСП.

"Колегите от АБВ от самото начало имаха критики. Очевидно има страх, очевидно прозират някакви лични интереси. Намеквам за това, че в парламента се твърди, че има мощно антиенергетично лоби от хора, които са много навътре в бизнеса с ВЕИ-та", заяви политикът.

Той изтъкна, че целта на бюрото за борба с корупцията по висшите етажи на властта е да разкрие какви са доходите на депутатите и как те могат да си позволяват луксозен живот.

В същото време депутатът изрази съмнения дали има смисъл ДБГ да продължи участието си в това правителство: "Ще поставим въпроса пред Реформаторския блок. В понеделник е националният съвет".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини