Вижте брифинга на Радев и Путин в Сочи (ВИДЕО)

Форматът на Първа лига остава, полемиките за него – също

Условна присъда за търговец, крил 130 000 лв. данъци

Таско Ерменков получи Златен скункс

Патриотът Михов от ВМРО: Нека не лъжем децата, че геноцидът Баташко клане е другарско „сборичкване“ между братски народи!

Закопчаха и шефа на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов

Лекарският съюз отхвърли проекта за Национална здравна карта

Най-модерният терминал за сярна киселина за 22 млн. лева официално открит в Бургас 100 кораба всяка година ще увеличат товаропотока на пристанището

Лиляна Павлова: Австрийското председателство продължава работата по българските приоритети

2-годишно дете е нахапано от домашно куче в пловдивското село Крумово

Красимир Живков: Над 34% от територията на България е част от „Натура 2000“

2,3 млрд. лв. ще бъдат инвестирани в сектор „Води“ по Оперативна програма „Околна среда“

Министър-председателят Бойко Борисов постави казуса „Желяз Андреев“ пред министъра на правосъдието и главен прокурор на САЩ

Най-малко 16 души загинаха при атентат в афганистанския град Кандахар

Петима са задържани при акцията в КАТ-Благоевград Уреждали бързи номера и регистрации на нови коли

Миков: Трябва да се използват съществуващите закони, не да се правят нови

Председателят на БСП Михаил Миков заяви пред bTV, че държавата няма нужда от новия антикорупционен закон.

„Гласувахме против закона, защото той не кореспондира с намеренията, със заглавието и с всичко това, което се говори често в медиите”.

Според него обединяването на съществуващите органи като Сметната палата, Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност (БОРКОР), Комисията за конфликт на интереси и Комисията за незаконно придобито имущество под закон само дава време на управляващите да се отчетат пред Брюксел, че нещо се прави по темата корупция.

Миков коментира, че имаме нужда съществуващите закони да се спазват, а не да се правят нови.
„Трябва да се прилагат законите. Тук е големият проблем и никой вече не ни вярва, нито в България, нито в Брюксел, когато тръгнем за пореден път да правим някакви измислени законови, законообразни упражнения, вместо да се прилагат законите”.

Властта доста силно споява управляващото мнозинство. България и българските граждани нямат бъдеще с това мнозинство и с това правителство, допълни Миков.

БСП очаква да увеличи броя на кметовете си в областните градове на шест или седем в предстоящите местни избори, по думите на лидера си. За момента Столетницата има пет областни кмета.

Според Миков в БСП няма процеси на разцепление. „В Пазарджик резултатите на общинската организация са лоши. Имаше опити да бъде прокаран през задния двор кандидат на АБВ на конференция на БСП. Необходимо е спокойно и трезво да се оздрави тази организация. Кандидатура ще има и няма да е извън това, което другарите от Пазарджик са предложили. Тя не е на АБВ, защото този кандидат е на трето място”, допълни още той. По думите му кандидатите ще бъдат определени по време на пленум от колективния орган на Столетницата. Лидерът на Столетницата изтъкна още, че определени общини в България са купени. В тях никой не смеел да се кандидатира.

По думите на Михаил Миков има истински сериозни теми, които остават пренебрегнати от политиците в Бъглария. Такъв например е демографския въпрос. Миков изтъкна, че 13 хиляди първокласници започват училище в чужбина, а 50% от децата, които ще са първолаци тази година са от бедни семейства. Според него управляващите трябва да се посветят да осигурят образование за децата от семейства с по-малки финансови възможности. Решението на този въпрос ще изисква по-дългосрочна стратегия от един мандат.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.