14-годишно хлапе катастрофира с опел край Лом, купили му колата да се учи да кара

14-годишно момче подкара "Опел Астра" в монтанско село, катастрофира с него и избяга. За щастие при инцидента не са пострадали хора, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Според местни жители момчето получило автомобила от родителите си, за да се учи да шофира. Произшествието е станало към 15 часа в четвъртък в село Мокреш. 14 годишният Д. Д. подкарал с газ из селото "Опел Астра", но на път към съседното село Ботево изгубил контрол над волана и се блъснал в пътен знак. За щастие по улицата нямало хора и никой не пострадал от каскадата.

Хлапакът успял да запали отново двигателя, избягал и скрил автомобила в дома си. Мъж от селото обаче станал свидетел на катастрофата и се обадил в полицията в Лом, откъдето веднага изпратили патрул. Униформените открили невръстния джигит и колата, която се оказала че е с регистрационни табели на "Мазда". На тийнейджъра е съставен акт и по случая е образувано бързо производство.

Местни хора разказаха, че бащата на момчето Николай му купил наскоро бракувания "Опел", за да се учи да кара.

"Добре, че не пострадаха хора, улиците ни лятно време са пълни с деца и възрастни. Родителите, които качват деца на волана, трябва да носят отговорност за действията им. Можеше да стане голяма беля!", възмущават се в Мокреш.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини