Спипаха крадци на 3050 лева от лека кола

Карлес Пучдемон пристигна в Копенхаген

25 машини изкараха срещу снега във Велико Търново Малогабаритна техника работи по пешеходните алеи

Християн Гущеров е освободен от ареста тази нощ

15 организации настояват за среща с премиера за Банско

Лиляна Павлова: България отчита над 600% ръст на приходите и инвестициите в сектора на цифровите технологии

Шофьорка блъсна пешеходка в Търново

Извадиха 8 младежи от снежен капан на пътя Бузлуджа – Шипка

Театърът в Търново купи автомобили с осигурени 29 000 лева от държавата Автопаркът е подновен с два микробуса и камион

Издирват злосторник, нарязал гумите на кола в Търново

Взривиха златарско ателие в центъра на Бургас

Глобиха 3 000 лв. фирма след откъсната ръка

„Труд“ пристигна отвъд Южния полярен кръг

Емил Димитров-Ревизоро: Ще разсекретим всичко около доклада за БАЦИС

АПИ: Над 900 машини обработват пътните настилки в страната

Десислава Танева: Не са издавани фалшиви сертификати, ще изясним проблема с Русия

Агенцията за беопасност на храните не е издавала фалшиви фитосанитарни сертификати, съобщи в Русе земеделският министър Десислава Танева. Тя уточни, че Русия още не е уведомила официално България за забранения внос на всички продукти с такива разрешителни от 1 септември т.г. „Ще се опитаме да изясним с руската страна откъде е дошло това решение“, уточни министър Танева.

Тя заяви, че България ще постави в Брюксел въпроса да се променят условията по мярка 4.1 за инвестиции в земеделските стопанства, тъй като се подготвя първата нотификация по новата ОП за развитие на селските райони. Целта е предвидените среддства да стигнат до повече земеделски производители. „Интересът по новата програма е в пъти по-голям от възможния бюджет и трябва да се знае, че винаги ще работим при недостиг на средства“, подчерта Десислава Танева.

Земеделският министър напомни, че подадените 3362 проекта по старата програма надхвърлят над 4,2 пъти дъравната субсидия. От понеделник започва извънреден прием на документи за закупуване на земеделска техника за 50 млн.евро. „Държавният интерес е да не изгубим нито един евроцент“, обобщи Десислава Танева. Ще се одобряват проектни предложения до 500 000 евро.

При визитата си в Русенско земеделският министър откри 4 нови обекта. След като преряза лентата на предприятие за производство на риба и рибни дарове в село Ряхово, Десислава Танева откри детска площадка в ОДЗ „Райна Княгиня“ и ново спортно игрище в град Мартен и реновираното читалище „Пробуда 1927“ в село Дряновец. Тя връчи на кмета на Русе Пламен Стоилов и документите за заменката на държавни срещу общински гори в Лесопарк Липник и Западен парк Приста.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.