Протест на ученици, учители и родители в Сливен в защита на училище

Гърция и Македония започват нов кръг от преговорите относно спора за името

Отбелязваме Антоновден

Биткойнът се срина с 25 на сто на азиатските пазари

Чавушоглу: Турция може да разшири военната си операция в Северна Сирия

Папа Франциск поиска прошка за извършените от католически духовници посегателства срещу деца

Косовският премиер призова да не се използва убийството на Оливер Иванович за политически цели

Доклад на „Фрийдъм хаус“: България е свободна страна, но медиите й – само донякъде

Тръмп е в отлично здраве, заяви лекарят на Белия дом

Около 1400 мигранти бяха спасени в Средиземно море

Нови по-строги санкции към КНДР обмислят САЩ и Канада

В Якутия измериха -67 градуса по Целзий

Появи се нов свидетел на убийството на Петър Христов

Министър Ангелкова разговаря с ръководителя на Световната организация по туризъм

Украинският парламент отказа да обяви ЛНР и ДНР за терористични организации

Билд: Меркел разработва план за справяне с бежанската криза

Федералният канцлер Ангела Меркел очевидно се е захванала сериозно с търсенето и намирането на решение за бежанската вълна, която залива Европа. На срещата на върха на управляващата коалици в неделя Меркел иска да обсъди с ръководството социалдемократите как правителството може да вземе под контрол ситуацията. Поради което през последните дни канцлерът е оставил да бъдат разработени предложения. Според в. „Билд“ нейният план за действие се състои от седем точки, пише БГНЕС.

1. Настаняване: До края на октомври ще бъде всички бежанци в дълготрайни жилища. В момента над 20 000 живеят в палатки.

За да бъде осъществено изграждането на необходимите постройки, коментира „Билд“, от властите е разрешено да бъдат заобиколени правилата за противопожарна защита и топлоизолация. Например кабели могат да бъдат прокарвани през защитните стени, което всъщност е забранено.

2. Грижи за бежанците: За да бъде ускорен процесът по процедурите, свързани с предоставяне на убежище, броят на служителите във федералната служба, която се занимава с това ( BAMF) ще бъде увеличен тази година с 1650, а през 2016 с още 1000. Освен това ще бъдат създадени 5000 нови работни места във Федералното доброволческа служба, за да бъдат обслужвани по-добре бежанците.

3. Бежанците, чиито искания за предоставяне бъдат удовлетворени, ще трябва да преминат през курсове по немски език и професионално обучение.

Целта е прищълците да могат по-бързо да бъдат готови за пазара на труда.

4. Финансиране: В местата за първоначален прием ще бъдат раздавани само ползи в натура (ваучери за храна, облекло), не пари в брой (в момента до 143 евро на месец). .

5. Право на предоставяне на убежище: Може да се затегне! Част от Християндемократическия съюз на Меркел (включително от Северен Рейн-Вестфалия) искат да бъде променен член 16а в основния закон, като по този начин бъде предотвратено всеки автоматично да може да кандидатства за убежище в Германия.

Меркел още не е определила ясно решението си, защото социалдемократите отхвърлят затягането на закона за бежанците.

6. Депортиране: Процедурите за убежище следва да се обработват по-бързо в бъдеще.

Целта е, който идва от „сигурни страни“(като Сърбия, Македония) трябва да бъде върнат в рамките на една седмица, като след това ще има петгодишна забрана за влизане в страната. Освен това кръгът от „сигурни държави“ трябва да се разшири и да обхване още Албания, Ч3рна гора и Косово. Меркел ще иска на следващата среща на върха на ЕС разходите за бежанците да бъдат уеднаквени за цяла Европа.

Освен това всички бежанци вбъдеще трябва да бъдат регистрирани в приемни центрове в Гърция и Италия и след това да бъдат разпределяни между различните страни от ЕС.

7. Трафик на хора: Канцлерът иска да засили борбата срещу кръга от трафикантски банди, и изисква, наред с другото, по-голям контрол в граничната зона . Броят на работещите във федералната полиция, криминалната полиция и Службата за защита на конституцията ще бъде увеличен до 2016 г. с общо 1150 нови работни места.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.