Великобритания и ЕСпостигнаха съгласие за преходния период след брекзит

Борисов свика министрите заради състоянието на пътищата и битовата престъпност "Двеста хиляди души администрация имаме! Ако трябва – всички ги изкарвате навън", каза премиерът

Министър Вълчев: Намаляването на административната тежест е важна задача пред МОН

Може и министри да станат обвиняеми след проверките на болници

Тероризмът и кибератаките не познават граници, заяви Мария Габриел

Полша може да изгони руски дипломати в знак на солидарност с Великобритания по случая Скрипал

81 училища във Великотърновско работят по проект „Твоят час” Нетрадиционните форми са йога и хвърчаща класна стая

Четирима души пострадаха при сблъсък на два влака в Кентъки

Мъж, опитал да убие брат си, застава пред Темида

Жена е била убита в Перник, задържана е дъщеря й

Причината за катастрофата в Египет е несъобразена скорост (СНИМКИ)

Украйна поиска ЕС да наложи санкции на Герхард Шрьодер

20 българи са пострадали при катастрофа на туристически автобус в Египет

Стопанска постройка и фураж изгоряха след запалване на сухи треви

Синята зона раздува щата на общинско предприятие във Варна

Билд: Меркел разработва план за справяне с бежанската криза

Федералният канцлер Ангела Меркел очевидно се е захванала сериозно с търсенето и намирането на решение за бежанската вълна, която залива Европа. На срещата на върха на управляващата коалици в неделя Меркел иска да обсъди с ръководството социалдемократите как правителството може да вземе под контрол ситуацията. Поради което през последните дни канцлерът е оставил да бъдат разработени предложения. Според в. “Билд” нейният план за действие се състои от седем точки, пише БГНЕС.

1. Настаняване: До края на октомври ще бъде всички бежанци в дълготрайни жилища. В момента над 20 000 живеят в палатки.

За да бъде осъществено изграждането на необходимите постройки, коментира “Билд”, от властите е разрешено да бъдат заобиколени правилата за противопожарна защита и топлоизолация. Например кабели могат да бъдат прокарвани през защитните стени, което всъщност е забранено.

2. Грижи за бежанците: За да бъде ускорен процесът по процедурите, свързани с предоставяне на убежище, броят на служителите във федералната служба, която се занимава с това ( BAMF) ще бъде увеличен тази година с 1650, а през 2016 с още 1000. Освен това ще бъдат създадени 5000 нови работни места във Федералното доброволческа служба, за да бъдат обслужвани по-добре бежанците.

3. Бежанците, чиито искания за предоставяне бъдат удовлетворени, ще трябва да преминат през курсове по немски език и професионално обучение.

Целта е прищълците да могат по-бързо да бъдат готови за пазара на труда.

4. Финансиране: В местата за първоначален прием ще бъдат раздавани само ползи в натура (ваучери за храна, облекло), не пари в брой (в момента до 143 евро на месец). .

5. Право на предоставяне на убежище: Може да се затегне! Част от Християндемократическия съюз на Меркел (включително от Северен Рейн-Вестфалия) искат да бъде променен член 16а в основния закон, като по този начин бъде предотвратено всеки автоматично да може да кандидатства за убежище в Германия.

Меркел още не е определила ясно решението си, защото социалдемократите отхвърлят затягането на закона за бежанците.

6. Депортиране: Процедурите за убежище следва да се обработват по-бързо в бъдеще.

Целта е, който идва от “сигурни страни”(като Сърбия, Македония) трябва да бъде върнат в рамките на една седмица, като след това ще има петгодишна забрана за влизане в страната. Освен това кръгът от “сигурни държави” трябва да се разшири и да обхване още Албания, Ч3рна гора и Косово. Меркел ще иска на следващата среща на върха на ЕС разходите за бежанците да бъдат уеднаквени за цяла Европа.

Освен това всички бежанци вбъдеще трябва да бъдат регистрирани в приемни центрове в Гърция и Италия и след това да бъдат разпределяни между различните страни от ЕС.

7. Трафик на хора: Канцлерът иска да засили борбата срещу кръга от трафикантски банди, и изисква, наред с другото, по-голям контрол в граничната зона . Броят на работещите във федералната полиция, криминалната полиция и Службата за защита на конституцията ще бъде увеличен до 2016 г. с общо 1150 нови работни места.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.