Общините Търговище и Попово търсят близо 5 млн. лв. за сметището

52 души са загинали при запалването на автобус в Казахстан

Жители на Смолян се страхуват да напускат домовете си заради силния вятър

МОН посочи в кои училища не се учи заради грип или бури, вижте къде са те

Откраднали пари от джипа на бизнесмен

Кристиан Костов спечели награда на публиката за европейски дебют

Анулираха всички полети на амстердамското летище „Схипхол“ заради тежки бури

Валентин Радев заминава на работно посещение в Гърция

ГДБОП пресече незаконно разпространение на роман на Дан Браун в интернет

Български студенти разказват на ученици какво е да учиш в Холандия

Бургазлии масово търсят спешна помощ в УМБАЛ Близо 31 000 души са приети в държавната болница

Край на сагата със сградата на Турското консулство Наследниците обезщетени със земя и имоти в центъра на града

Община Свищов отпуска 1000 лева помощ на трите жени от къщата на ужасите Психолози започват работа с майката и двете сестри

Съдят шофьор, убил възрастен мъж заради забележка на пътя

С два вълка свърши ловът на глигани под Миджур

Германецът Ларс Митанк – все още в неизвестност. Версия: Тръгнал на стоп от България

Издирването на германеца Ларс Митанк, изчезнал след почивка на „Златни пясъци” миналото лято, е в задънена улица, съобщи „Дарик“.

През май тази година неговата майка Сандра увеличи на 40 000 евро наградата за информация, която би помогнала за откриването на сина й. Това досега обаче не е помогнало на разследването, коментира Илияна Симеонова, асистент на частния детектив Андреас Гютиг, който се занимава с разследването на случая.

Във фейсбук групата „Намерете Ларс Митанк” последната обсъждана версия е, че германецът е тръгнал на стоп от България към родината си. Евентуалният му маршрут е през Румъния, Унгария и Австрия.

Сигнал, че е видял Ларс да маха на преминаващи автомобили, е подал тираджия. Той твърди, че е забелязал младежа през месец април на кръстовище в България. Шофьорът се е сетил за това след предаване на ZDF, посветено на изчезнали хора.

Продукцията беше показана в началото на юни и в нея беше направена възстановка на последните часове преди изчезването на Ларс (гледай тук след 22:58 мин.).

Той е видян за последно на 8 юли 2014 г. на летището във Варна. Там е преглеждан около 40 минути от лекар заради проблеми със спукано тъпанче. Германецът напуска кабинета, преди прегледът да е приключил и побягва.

След излъчването на предаването на обявените телефони са се обадили около 180 души. Съобщената от тях информация е била предадена на полицията, но не е помогнала на разследването.

Преди две седмици германец е изпратил на разследващите снимка с мъж, приличащ на Ларс. Фотографията е била направена край унгарското езеро Балатон, но се оказало, че на нея е друг човек.

Заради снимка с двойник на Ларс майката му летя специално до България преди няколко месеца. Анализ, направен от швейцарска лаборатория, показа 80 % съвпадение на чертите на Ларс с мъжа, който се оказа софийски клошар.

Към случая с изчезването на Ларс Митанг интерес проявява и друга голяма немска телевизия. Неин екип се очаква скоро да пристигне в България, за да заснеме документален филм.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.