Горан Брегович пристига от Испания за Скариада.BG

Горан Брегович и неговия „Оркестър за сватби и погребения“ пристигат в събота от Испания за фестивала на скарата край Петропавловския манастир до Лясковец Скариада.BG. Музикантите ще кацнат по обяд на летището в Букурещ и веднага тръгват за България. Концертът „Champagne“ на сцената на Скариада.BG започва в 20 часа на 5 септември, като подгряващите изпълнения ще са на виртуозният кларинетист Иво Папазов-Ибряма и оркестър „Тракия“.

Над 40 духови музики и сватбарки оркестри от цялата страна и съседна Сърбия и Македония ще се надсвирват през уикенда на двете сцени на манастирските поляни. Парадът на ритми и добро настроение ще продължи два дни. В неделя ще бъдат наградени победителите в надсвирванията.

Веселата музика и добро настроение фестивала ще бъде допълнено с димящи скари, кулинарни зони, конкурс за най-вкусно кебапче и кюфте. На място ще се приготвят чевермета, прасенца на шиш, родопски месни специалитети, пиле на жар, добруджански манджи и други вкусотии. В неделния ден Ути Бъчваров ще готви Манастирска петропавловска фасулена чорба.


Заради засилени мерки за сигурност в събота движението на автомобили към Петропавловския манастир ще бъде еднопосочно с влизане откъм Велико Търново и Арбанаси и изход по посока на град Лясковец. В района ще бъдат обособени и специални пакинги.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица