Хамилтън стана още по-бърз с руса коса

С изрусена коса, нова татуировка на орел и още по-голямо самочувствие Люис Хамилтън (“Мерцедес”) дойде, видя и победи в свободните тренировки преди неделното състезание от “Формула 1” за Гран при на Италия в Монца.

Тунингован като блондин, пилотът с шоколадов цвят на кожата демонстрира още по-голяма бързина, защото съотборникът му Нико Розберг бе по-бавен с 0,4 секунди на обиколка. В такава форма британецът отново изглежда фаворит за днешната квалификация, в която може да спечели 49-ата първа позиция в кариерата си, а утре да вземе 40-ата си победа. Той води в генералното класиране с 28 точки пред Розберг и нов успех ще го доближи до втора поредна и трета във визитката му световна титла. Хамилтън спечели и през миналата година в Монца, където положи основата на бъдещия си триумф в шампионата.

Екстравагантният Люис използва паузата във “Формула 1” през миналия месец, за да го удари на живот - обиколи щатите, срещна се с холивудски знаменитости като Джак Никълсън, купонясваше в елитните нощни клубове на Лос Анджелис, направи си нови татуировки в Ню Йорк. И след това отнесе конкуренцията преди две седмици в Гран при на Белгия, а сега отчайва съперниците си и в Италия. “Стигнал съм до фазата на експерименти в живота, косата ми след няколко дни може да изглежда различно”, коментира Хамилтън променения си външен вид. А за резултатите си каза със завидно самочувствие: “Не си мислете, че другите са бавни, аз съм още по-бърз!”


В тренировката след пилотите на “Мерцедес” се наредиха Себастиан Фетел (“Ферари”), Нико Хюлкенберг (“Форс Индия”) и др.

Пистата е гробище за пилоти и зрители

Пистата в Монца е построена още през 1922 г. и след създаването на “Формула 1” присъства неизменно в календара с изключение на 1980 г. През годините трасето е модернизирано, но се е превърнало в гробище за пилоти и зрители. 52-ма състезатели и 35 души от публиката са загинали там, най-много в ранните години на шампионата.

Най-много победи в Монца има Михаел Шумахер - пет, също той се е качвал и рекордните 8 пъти на почетната стълбичка. С най-много първи позиции за Хуан-Мануел Фанджо и Аертон Сена - по 5. От сегашните пилоти най-добър на това трасе е Себастиан Фетел с три победи, сензационна беше първата му през 2008 г. с “Торо Росо”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт