Подвижни патрули ще дебнат за крадци на зеленчук по градините край Кюстендил

7 мобилни контролно-пропускателни пункта с униформени ченгета и униформени гардове от ОП "Охрана" вече следят за кражби на селскостопанска продукция и за реколтата по имотите край Кюстендил и селата, обяви кметът на общината Петър Паунов.

Те ще се денонощни и ще се местят по най-възловите места край селата. Посегателствата не са само от роми, има вече конфискувани "дву, три и четири колесни превозни средства, не само каруци", обяви градоначалникът. Сигнали за кражби и за рейдове из градините от такива, които ограбват денонощния труд на хората да добият собствена продукция, ще могат да се подават и на тел.112 и до общината. При по-драстичните случаи ще се налагат глоби до 500 лева, ще се издават и наказателни постановления, добави кметът. Ще бъдат охранявани и постъпите към коритата на реките и черните пътища по къра, които могат да се ползват за заобикаляне на контрола.

Всяка есен тумби от роми берат още на зелено орехи - варят ги в 75-градусовата минарална вода, за да паднат черупките и добиват ядките им. Мургавите вече берат и шипките на зелено - продавали ги за зелен чай, казаха билкари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони