Учредяват „Национален съвет за възход на Велико Търново“ в неделно училище

„Национален съвет за възход на Велико Търново“ учредяват в събота партии, които застават зад кандидатурата за кмет на старата столица на бившия ректор на ВТУ проф. Пламен Легкоступ.

Това ще се случи след като преди две седмици гръмна скандал, че професорът художник ще се бори за поста на градоначалник. Ден след официалното обявяване на кандидатурата му, съпредседателят на Патриотичния фронт и лидер на НФСБ Валери Симеонов обяви, че не подкрепят проф.Легкоступ

От ВМРО обаче заявиха че ексректорът ще е един от основните претенденти за управник на болярския град. Самият проф.Легкоступ в петък публикува съобщение в социалните мрежи с покана до медиите. В него той съобщава, че в 11 часа на 5 септември в църквата „Св.Никола” в старата столица ще бъде отслужен водосвет за успех на учредяването на Национален съвет за възход на Велико Търново.

Проф.Легкоступ информира още, че създаването на съвета ще се извърши в Неделното училище към храма. „ В 17-та глава от Евангелието на свети Лука е написано: „царството божие е вътре в човека” – не в един, не в група хора – а във всички хора! В НАС!“, заявява в заключение проф.Пламен Легкоступ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони