Кола се заби в микробус в Русе, 4 жени оцеляха по чудо

Четири жени оцеляха по чудо само с уплаха и леки наранявания днес след катастрофа по пътя Русе - Разград, на кръстовището до магазин "Джъмбо".

"Няма сериозно пострадали при инцидента", съобщиха от полицията в крайдунавския град.

Управляваният лек автомобил "Тойота Ярис" от 22-годишна шофьорка се натресъл в микробус "Пежо Боксер".

Водачката и спътничките й са прегледани в МБАЛ - Русе и освободени да се възстановяват вкъщи. Взетите проби за алкохол са отрицателни. Пътна полиция изяснява случая.

По непотвърдени данни шофьорът на буса не е спазил предимство при навлизане на главен път. Шофьорката на тойотата обяснила, че видяла движещия се лекотоварен автомобил и се опитала да спре. 66-годишният му водач пътувал от село Червена вода за кв. "Средна кула".

Жителите на село Червена вода от години настояват да се обезопаси опасното кръстовище. Те искат да се ограничи и движението по ул. "Георги С. Раковски" в селото като част от републиканския път Русе - Кубрат. В подписка до Общинския съвет в Русе 116 души предлагат да се изгради околовръстен път, който да изведе движението от селото. Шосето трябва се ремонтира, защото пропадналата настилка вибрира и разрушава домовете им.

Реконструкцията на 53 км от пътя Русе-Червена вода-Тетово-Кубрат-Дулово ще се финансира по ОП ДРегиони в растеж. Строителството може да започне догодина. За последно участъкът е ремонтиран частично преди повече от 20 г. Общинари предлагат да се изгради и кръгово кръстовище на разклона за Червена вода, за да намалеят непрекъснатите автопроизшествия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони