Данъчни канят по телефона 170 борчлии да се издължат

Служители от Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново са звънили по телефона на 1170 длъжници.Борчлиите били поканени да си платят налозите и така в държавната хазна да постъпят просрочените публични вземания.

Мерките ще се прилагат ежемесечно. Десет дни след изтичане на срока за погасяване на осигурителни задължения за юни тази година въпросните некоректни платци били призовани да погасят дългове в размер на общо над 1 млн. лв. Всеки от тях дължи между 1000 и 20 000 лева.

„Целта на телефонната кампания е длъжниците да бъдат стимулирани с оглед погасяване на дълга преди предприемането на действия по обезпечаване и принудително събиране. Повече от половината, 91 веднага са внесли 763 000 лв. и по този начин изцяло или частично са погасили дълговете си. Имуществото на останалите подлежи на обезпечаване, последвано от публична продажба“, съобщиха от приходното ведомство.

Крупните длъжници със задължения над 50 000лв. 29 са получили уведомителни писма от НАП, че разполагат с 14 дни за предприемане на действия по погасяване на задълженията си или за предлагане на срок и начин за заплащането му. 18 се отзовали и внесли 127 000 лв.

„На осем от останалите е описано имуществото, или има насрочен опис. Следващата стъпка е реализацията на имуществото чрез оценка и публична продан“, уточняват още от НАП в старата столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони