Още една градина с канабис откриха в парк "Сините камъни"

Още една плантация за култивирано отглеждане на канабис в защитената територия на природен парк "Сините камъни" разкри полицията в Сливен. В ареста е задържан "градинаря" - 22-годишния Р.Т. от областния град.

Растенията са били засадени високо в планината, в местността Чуката. До този район е възможно да се стигне с автомобил. 40-те стръка от наркотичното растение обаче били скрити по-дълбоко в гората. Торовете и водата за поливане са били пренасяни на ръка. Р.Т. се е подготвял да разшири градината си. При обиск в дома му е намерен инкубатор за разсад на канабис, както и инкубатор за суха листна маса. Иззети са препарати за подсилване на стръковете при култивираното им отглеждане. Няма данни Р.Т. да е бил криминално проявен. Разследването по случая продължава, издирват се евентуални съучастници.

В началото на август криминалистите от Сливен откриха друга ферма за канабис, на 1000 метра надморска височина. Растенията бяха засадени между храстите и дърветата под връх Българка, който също е в защитената зона на природен парк "Сини камъни". Тогава на място бяха иззети заготовки с разсад, растителни добавки, торби с тор. 22-годишният И.Ж. и 26-годишният И.В. бяха хванати, докато се канели да полеят растенията. При претърсванията на адреси в Сливен и новозагорското с.Коньово бяха намерени сушилни системи, суха листна маса, електронна везна и други вещи, свързани с престъплението. Любопитна подробност е, че двамата "плантатори" са обогатявали планинската почва под връх Българка с биотор. Продуктът бил добиван във ферма на единия от тях, открита по европроект.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони