Мач на кило кръв и метър кожа

“Левски” без загуба вече 21 години

Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

Путин за бежанците в Европа: А моя милост ви предупреждаваше!

Руският президент Владимир Путин определи бежанската криза в Европа като „абсолютно очаквана“ и заяви, че за нея е виновна „грешната политика“ на САЩ в Близкия изток.

„Ако си спомняте, ние в Русия, и по-специално Вашият покорен слуга, още преди няколко години ви казвахме, че ще има крупномащабни проблеми“, каза стопанинът на Кремъл пред делегатите на Източния икономически форум във Владивосток, сред които бяха холивудският екшън герой Стивън Сегал и „спасителката на плажа“ Памела Андерсън.

Путин натърти, че винаги е смятал за контрапродуктивно налагането на американски стандарти в мюсюлманския свят, без да се вземат предвид социокултурните му особености. „Що за политика е това!“, възмути се Путин и разкритикува US медиите, които клеймят ЕС за жестоко отношение към мигрантите, а забравят, че „Европа сляпо следва указанията на САЩ“.

За решаването на кризата той посочи, че са необходими общи усилия в две направления – борба с тероризма и възстановяване на икономиките на Сирия и Ирак, като същевременно се уважават историята, традициите и религиите им. „Ако продължаваме да спорим за квазидемократични принципи, ще се забием в още по-голям тупик“, заяви Путин.

Той даде да се разбере, че Москва продължава да се противопоставя на отстраняването на Башар ал Асад, като посочи, че сирийският диктатор бил готов на предсрочни избори и поделяне на властта със „здравата опозиция“. Освен това констатира, че бежанците не бягат от Асад, а от халифата. Засега обаче било рано да се говори за руско участие в битката срещу джихадистите.

Путин не пропусна да нахока и западната намеса в Украйна. „Всички ключови постове в правителството и в регионите се заемат от чужденци, това е обида към украинския народ, защото излиза, че в Украйна вече не са останали порядъчни, честни и грамотни управленци“, заяви руският президент. Той окачестви като „поредния епизод от борбата за власт“ сблъсъците в Киев заради промените в конституцията и прогнозира, че по-нататъшните събития там зависят от това колко дълго народът ще търпи „тази вакханалия“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.